Acasă Sport „Retrogradarea Craiovei ar fi mai mult decit o tragedie“

„Retrogradarea Craiovei ar fi mai mult decit o tragedie“

Internationalul Mihaita Plesan nu ia in calcul o eventuala retrogradare a Stiintei si crede ca este rolul jucatorilor cu psihic puternic sa-i mobilizeze si pe cei mai slabi din acest punct de vedere, pentru ca nimeni din actualul lot sa nu se gindeasca la ceea ce, dupa parerea sa, „ar fi mult decit o tragedie“.


„E putin spus ca va fi o tragedie daca va pica Universitatea. Este ceva inimaginabil, iar eu nu ma gindesc deloc la acest lucru, pentru ca sint convins ca putem iesi din aceasta postura“, a fost afirmatia plina de optimism a celui mai bine cotat jucator al Craiovei. Nu de aceeasi parere este si Marian Bondrea, noul antrenor insistind in ultimele zile cu declaratii din care reiese faptul ca nu prea mai crede in salvarea echipei si incearca sa ne explice ca nu ar fi o tragedie daca Stiinta ar ajunge in „B“.


De asemenea, Plesan exclude din start si o eventuala fuziune cu FC National, considerind ca s-ar pierde intr-un fel identitatea Universitatii Craiova. „Nu avem noi treaba cu Nationalul. Trebuie sa raminem in prima divizie prin fortele noastre, nu prin nu stiu ce minuni. In primul rind noi, jucatorii, trebuie sa facem minuni in urmatoarele meciuri si sa aducem punctele necesare linistii suporterilor olteni“, a precizat „Banderas“, care va reveni pe teren in partida de la Iasi, in ciuda faptului ca nu este refacut complet dupa accidentarea la umar.


„Vor sa ne distruga psihic“


Mihaita Plesan crede ca insinuarile adversarilor Universitatii cu privire la contactarea unor jucatori de catre conducerea olteana sint menite sa accentueze starea de tensiune din cadrul lotului craiovean: „Se incearca amplificarea presiunii de pe umerii fotbalistilor Universitatii, stiindu-se faptul ca multi dintre ei au probleme cu moralul. Vor sa ne distruga psihic, pentru ca s-a vazut ca evolutia unor jucatori este influentata foarte mult de starea de spirit pe care ti-o da ultimul loc din clasament“.


Plesan a ramas o jumatate de ora dupa primul antrenament de ieri, pentru a exersa loviturile libere impreuna cu prietenul sau, Nicusor Banica. Dupa ce portarul iesean Branet a fost invins de Claudiu Niculescu dintr-o lovitura libera in meciul Dinamo – „Poli“ Iasi, Plesan spera sa aiba si el ocazia de a marca dintr-o faza fixa. „Important este sa cistigam la Iasi, iar, daca voi reusi un gol din lovitura libera, ne va fi usurata misiunea“, a spus Plesan.

Exit mobile version