10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Lupte in noroi

Derbiul rundei a 16-a, in seria a 6-a a Diviziei C, dintre „sateliti” Arsenal Motru si EMC Rovinari, s-a incheiat nedecis, „tunarii“ fiind incapabili sa-si adjudece toate punctele in fata unei formatii foarte motivate. Oaspetii se pot considera nedreptatiti de rezultat, deoarece si-au creat mai multe ocazii de gol, mult mai clare decit adversarii. Motrenii se afla pe locul noua fara punctele cistigate la „masa verde“ cu Gloria Resita, in timp ce EMC Rovinari se mentine pe locul patru, fara nici un fel de griji. Minerul Matasari este singura echipa gorjeana din aceasta serie care este amenintata serios de retrogradare in acest moment.


Arsenal Motru 1


EMC Rovinari 1


Cu trei puncte obtinute la „masa verde“ in partida precedenta cu Gloria Resita datorita neglijentei banatenilor care au folosit doi jucatori in stare de suspendare, moralul „tunarilor“ era destul de solid inaintea derbiului gorjean cu EMC Rovinari. Oaspetii au declarat ca vor merge la victorie la Motru si s-au sacrificat in teren pentru orice balon ca si cum de faza respectiva ar fi depins insasi existenta lor. Pe un teren desfundat, gazdele au inceput ca olandezii pe Giulesti cu gol in minutul 1, Pindaru scapind printre picioare un balon sutat de Bucur din lovitura libera, care luase contact mai intii cu noroiul din fata portii. Debusolati dupa gafa lui Pindaru, rovinarenii au fost dominati usor, Crisan ratind de putin vinclul cu un sut de la 16 metri. Oaspetii si-au revenit din pumni si Gengiu, singurul fotbalist de pe teren, l-a pus la incercare pe Cretan, dar portarul motrenilor a deviat in corner de sub bara. Semnalul de alarma fusese tras, dar elevii celor trei antrenori de pe banca gazdelor l-au ignorat. In minutul 25, Cristea a executat o lovitura libera de pe dreapta, iar Glodeanu a marcat cu capul din preajma portii, nestingherit de numerosii fundasi, nici macar de portarul Cretan.


Directorul Ribu si-a facut „datoria“ la pauza si a coborit din tribuna pentru a da indicatii fotbalistilor sai: „Rupeti-i de la git pina la mijloc.“ Din fericire, fotbalistii gazdelor au ignorat sfaturile si si-au vazut de joc. Partea secunda a fost dominata teritorial de „tunari“, insa adversarii puteau sa dea lovitura pe contraatac, cursele lui Gengiu fiind un adevarat pericol. Crisan a fost de doua ori neinspirat in acelasi minut si Gengiu a replicat cu un sut din unghi, la coltul scurt, dar Cretan a fost la post. Cele trei puncte s-au aflat in piciorul lui Bucur, insa sutul sau a ocolit poarta parasita de Pindaru. Ratarea acestuia i-a ingenunchiat pe jucatorii de la Arsenal, finalul fiind dominat de oaspeti. Centralul Sandru putea dicta penalti pentru EMC Rovinari, Turiac intervenind neglijent in careu asupra lui Baltaretu, Negru ratind apoi reluarea, din sase metri, dupa recentrarea lui Gengiu. Si la revendicarile de la punctul cu var scorul a fost egal, motrenii solicitind si ei un penalti la un plonjon disperat in careu al lui Popescu.


Suporterii gazdelor nu prea au gustat semiesecul celor de la Arsenal si au gasit repede explicatiile. Parerile au fost impartite intre cantitatile de alcool prea mari consumate de fotbalistii din Motru si aglomerarea de antrenori de pe banca, nu mai putin de trei, directorul tehnic Ion Savulea, principalul Ilie Petre si secundul Mircea Gaspar, fiecare cu viziunea sa asupra jocului.


Minerul Moldova Noua 1


Minerul Matasari 0


Judecind dupa pasivul de la „adevar“, Minerul Matasari, cu -9, are a doua „sansa“ la retrogradare dupa Gloria Resita (-12). Matasarenii nu au reusit nici macar pe terenul ultimei clasate un rezultat pozitiv care sa le dea sperante pentru viitor, pierzind la limita, 0-1, din penalti (’20). Banica le-a ingropat visele de marire in clasament ale jucatorilor condusi de Constantin Trifu, care s-au afundat sub linia care delimiteaza Divizia C de campionatul judetean. Orice meci de acum incolo este decisiv pentru soarta echipei, in special pe teren propriu, pentru ca in deplasare „minerii“ sint simpli turisti.


Iata si celelalte rezultate consemnate in etapa a 16-a, seria a 6-a: UM Timisoara – Universitatea Resita 0-0, Gloria Resita – Minerul Mehedinti 1-1, CFR Timisoara – Auxerre Trans Orsova 3-2, Severnav Severin – CS Florian Jimbolia 1-0. CS Hexe Jebel Timisoara a stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS