24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPITURCA SI MI(N)TEA DE PE URMA

PITURCA SI MI(N)TEA DE PE URMA

Patru schimbari a efectuat Piturca in primul „unsprezece“ al României fata de meciul cu Olanda. Una dintre ele i-a adus succesul la Skopje. Mitea a marcat in fiecare repriza dupa doua actiuni personale, prima reusita fiind egalata de Maznov cu un ajutor esential din partea lui Chivu. Evolutia penibila a capitanului tricolorilor era sa compromita excursia in Macedonia, dar Piturca l-a schimbat la pauza pe jucatorul Romei si a refacut la nationala cuplul de fundasi centrali al Stelei, Ghionea – Radoi, impecabil in partea a doua.


Daca nationala lui Piturca a razbunat infringerea cu Olanda printr-o victorie la Skopje, jocul in schimb a fost la fel de incilcit. Contra a revenit pe dreapta, dar a jucat mai prost ca Ogararu, centrarile sale ajungind invariabil in picioarele macedonenilor, iar faza de aparare a rezolvat-o abia dupa pauza, cind Santraci l-a inlocuit pe Petrov. Perechea lui „Gurita“, Florentin Petre, a aratat ca nu se mai descurca nici in fata adversarilor modesti si prinde nationala doar pentru ca este febletea lui Piturca. Dinamovistul putea mari avantajul României cu zece minute inaintea finalului, dar a reluat ca un incepator din sase metri centrarea perfecta a lui Bucur.


In fata fundasilor am vazut cuplul Gilca – Munteanu. Perfect pentru a cistiga contra unei echipe ca Macedonia, deloc potrivit pentru ce ii trebuie nationalei de acum incolo. Cei doi veterani pot cel mult sa temporizeze jocul, nicidecum sa-l impinga spre careul advers, iar mai mult decit au oferit miercuri nu vor mai putea vreodata. Plesan, Ghioane si Paraschiv ar fi solutiile pentru viiitor in acea zona. Pancu a fost menit sa penduleze intre linia mediana si Moldovan, dar mai mult a incurcat actiunile noastre de atac, dovedindu-se eficient doar in defensiva, la cornerele gazdelor, pe care le-a rezolvat in majoritate. In sfirsit, Moldovan a facut presing, s-a zbatut intre fundasii adversi si l-a lansat pe Mitea la primul gol printr-o deviere cu capul, adica mai mult decit se astepta de la el, dar mai putin decit i se poate pretinde unui virf al echipei nationale.


Peste toti a fost Mitea. Extrema de 20 de ani s-a saturat sa dea cite doua-trei goluri pe la tineret si a murit de ciuda cind concurenta sa de la Ajax, Babel, a primit o sansa din partea lui Van Basten in Giulesti, pe cind el s-a incalzit aproape o ora fara a fi introdus macar un minut. „Bambi boy“ a explodat la Skopje, devastind partea dreapta a lui Santrac, smulgind aplauzele spectatorilor macedoneni in momentul schimbarii.


Asadar, Piturca a cistigat miercuri un titular pentru nationala, dar putea sa fi cistigat mai multi. Dupa „dubla“ Olanda – Macedonia, nationala nu mai are nici sanse reale de calificare si nici macar nu a iesit intinerita. Este un amalgam de la care nu putem spera decit in sclipirile unor jucatori ca Mutu sau mai nou Mitea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS