14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPrimarul Circiumaru sustine ca va investi zece miliarde de lei

Primarul Circiumaru sustine ca va investi zece miliarde de lei

Dupa ce a fost acuzat de conducerea clubului CS Pandurii Tirgu Jiu ca nu sustine sportul de performanta si tolereaza ca sef al Complexului Sportiv pe Dimitru Viezure, un tip conflictual, primarul Florin Circiumaru a replicat in cadrul unei conferinte de presa, punind pe tapet investitiile facute la stadion si la sala sporturilor. In trei ani de cind Consiliul Local a preluat Complexul Sportiv Municipal s-au investit din bugetul local trei miliarde de lei, reprezentind reparatii si modernizari. In acest an, ambitiile primarului Circiumaru sint mari, declarind ca obiectivele pe care si le-a fixat costa aproximativ zece miliarde de lei, adica de peste trei ori mai mult decit a reusit sa investeasca in trei ani.


In perspectiva promovarii in Divizia A a echipei Pandurii, Primaria Tirgu Jiu a promis ca va aduce stadionul „Municipal“ la standardele cerute de Comisia de Licentiere a FRF, iar la Sala Sporturilor se vor face modificarile necesare pentru ca aceasta sa poata fi omologata pentru meciuri internationale de handbal. Printre proiectele primarului din Tirgu Jiu se mai afla finalizarea terenului II de antrenament prin construirea unei tribune si refacerea pistei de atletism.


De curind, primaria a semnat un protocol cu Universitatea „Constantin Brâncusi“ pentru preluarea bazei sportive de la Debarcader, unde se vor amenaja terenurile de tenis de cimp, strandul si terenul de fotbal.


Sprijinul finanicar de care a beneficiat sportul din partea Consiliului Local in anul precedent este de doar 500 de milioane de lei, aproape jumatate fiind atribuit clubului de handbal din Liga Nationala, HC Lignitul. Divizionara B de fotbal, Pandurii Tirgu Jiu, a primit 163,5 milioane de lei, in timp ce Directia Judeteana de Sport, CS Pandurii Tirgu Jiu si „Amicii baschetului“ au incasat cite 40 de milioane de lei. Sumele sint ridicole ca valoare si ca modalitate de distribuire, atita timp cit un club de performanta ca CS Pandurii Tirgu Jiu a primit aceeasi suma ca o asociatie sportiva de agrement, care a plimbat copiii stabilor prin tari straine.


Circiumaru a declarat ca este in cautarea unui inlocuitor pentru Dumitru Viezure, seful Compexului Sportiv, care sa fie manager, sa stie ce inseamna sportul si sa stie sa colaboreze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS