Acasă Sport Sintem mici si stam acasa

Sintem mici si stam acasa

Meciul cu Olanda a fost plin de evenimente pina in minutul 1. Mai intii ne-au surprins noutatile lui Piturca, Ogararu si Petre Marin pe benzile liniei defensive. Nu a fost inspirat. Apoi, am vazut cum se incepe o partida de la 0-1. Cocu a scapat de adversarul sau mai tinar cu zece ani, Ghioane, explicind clar ca olandezii vor da lupta cu cehii, noi neputind nici sa o arbitram.


Sintagma cu picarea din start a planului tactic o putem folosi doar daca vrem sa dam vina pe ghinion. Prin modul cum sta in teren si cum intelege sa abordeze un meci indiferent de cursul sau, Olanda a aratat ca poate bate oricind. Pina la pauza, tricolorii s-au apropiat de poarta doar cind au vrut batavii. Ne-am bucurat degeaba cind a iesit Robben, pentru ca inlocuitorul sau, Babel, l-a naucit pe saracul Ogararu, obligindu-l si pe Florentin Petre sa ramina in propria jumatate.


Dupa incheierea primei parti, Piturca s-a dus glont spre Plesan. Cind astepti o minune de la un jucator al ultimei clasate in Divizia A, aflat si in blocaj psihic dupa ratarea unui penalti, atunci esti condamnat. Mihaita a inceput promitator, dar el nu este inca omul care sa vindece o Craiova suferinda, daramite o nationala care vrea sa bata semifinalista ultimului Campionat European, fie ea si in schimb de generatii. Cel de-al doilea gol al oaspetilor a fost o capodopera si nu a facut decit sa ne incheie chinul mai devreme.


Ultima fortare a mohicanilor nostri nu a fost cistigatoare. Stiam ca Adi Ilie este un jucator genial, dar nu si-a valorificat pe deplin talentul si simbata ne-a aratat de ce nu mai marcheaza nici in campionatul elvetian. Moldovan e acelasi vulpoi, dar prea batrin acum, foarte bun doar pentru Divizia A. Dorinel a alergat ca in prima tinerete, dar „locotenentul“ a ajuns la pensie, fara a fi putut vreodata sa-l suplineasca pe „generalul“ Hagi. De ei nu mai avem nevoie de acum incolo. Le multumim, ne mindrim cu ei, ne aduc aminte de vremuri cu România la turnee finale, dar daca vrem sa mai fim vreodata acolo trebuie sa construim, desi nu prea stim cu ce sa incepem. Tragedia este ca acesti batrini au fost ceea ce a avut Piturca mai bun pentru acest joc.


România – Olanda a fost 0-2, exact diferenta de clasa intre cele doua echipe, campionate si scoli de fotbal. Simbata, cele doua au fost construite dupa aceeasi reteta, numai ca unele dintre ingredientele noastre au fost expirate, altele nefinisate. Piturca si Van Basten au apelat la citiva jucatori din vechea garda, dar pe scheletul celor mai in forma echipe din Divizia A si Eredivisie, Steaua si AZ Alkmaar. Numai ca Steaua nu a ajuns sa joace in sferturile Cupei UEFA cu Al-kmaar, asa cum nici România nu va fi in acelasi loc cu „Portocala mecanica“ in vara anului viitor. Din pacate, sintem inca mici si ne sint permise doar preliminariile. Speram ca atunci cind o sa ne facem mari sa devenim si noi participanti la turnee finale. Daca sintem precoce, poate in 2008.

Exit mobile version