Acasă Sport Juve se lupta cu Real pentru un loc in sferturi

Juve se lupta cu Real pentru un loc in sferturi

Cel mai asteptat meci al acestei seri in optimile Ligii Campionilor este, fara indoiala, cel de pe „Delle Alpi“, unde Juventus va incerca sa anuleze avantajul minim luat de Real Madrid (1-0) in partida tur (ora 21.45, Pro TV). Fata de datele confruntarii din urma cu doua saptamini, torinezii se pot lauda ca nu mai au probleme cu eficacitatea, in campionat reusind sa inscrie mai mult de un gol intr-un meci, in timp ce „galacticii“ au mai pierdut doua puncte in duelul de la distanta cu Barcelona. Insa, in disputa de asta-seara, cele doua echipe vor uita de grijile competitiei interne si se vor concentra pe Liga Campionilor, trofeu pe care si-l doresc din nou in vitrina. In plus, madrilenii urmaresc sa se razbune dupa ce in 2003 au fost eliminati de Juve, in semifinalele Ligii.


Realul mizeaza pe revenirea lui Zinedine Zidane, care s-a refacut dupa ce a suferit o intindere musculara la piciorul drept in partida de campionat cu Deportivo, dar nu-i va avea in teren pe Raul si Salgado. Mijlocasul francez a precizat inaintea meciului cu fosta sa echipa ca este nerabdator sa joace din nou. „Ma simt bine. Am muncit mult in ultimele zile si abia astept sa joc din nou. La Torino va trebui sa fim foarte bine mobilizati pentru a reusi sa ne calificam. Liga Campionilor este o competitie importanta pentru noi, pentru club si pentru suporteri. Am mai cistigat trofeul in urma cu trei ani, insa am vrea sa il cistigam inca o data“, a precizat „Zizou“.


In schimb, bianconerii nu vor mai avea de partea lor arbitri, cum s-a intimplat in confruntarea cu Roma de pe „Olimpico“, si isi spun speranta in revenirea de forma a lui Del Piero. Capitanul lui Juventus a afirmat ca echipa sa poate elimina Realul numai daca va juca perfect in retur. „Va trebui sa dam tot ce avem noi mai bun. Ne vom putea califica numai daca vom juca cu adevarat perfect. In fata unei echipe ca Real Madrid nu trebuie sa comiti prea multe greseli, mai ales ca noi nu avem voie sa primim gol in acest meci“, a mentionat „Pinturicchio“. Capello va putea conta si pe Trezeguet, dar nu-l va avea pe Nedved, care nu este refacut dupa comotia suferita pe „Bernabeu“.


Arsenal – Bayern München


Baverezii se prezinta pe „Highbury“ la adapostul unui 3-1 obtinut in tur, cind nemtii au defilat in fata englezilor, carora puteau sa le administreze o corectie si mai severa. Golul marcat de Arsenal cintaraste insa enorm, iar elevii lui Wenger mai trag sperante de calificare. Mai mult, „tunarii“ au scapat si de unul dintre cei mai periculosi adversari, atacantul Roy Makaay fiind indisponibil pentru doua saptamini, ca urmare a unei accidentari la coapsa. Makaay a suferit o ruptura musculara in finalul meciului cu Werder Bremen si a fost scos de pe teren cu targa, tehnicianul Felix Magath declarindu-se extrem de dezamagit ca nu poate conta pe olandez in partida de la Londra.


In tabara gazdelor, mijlocasul francez Robert Pires s-a refacut dupa accidentarea la glezna suferita in timpul partidei cu Southampton (26 februarie) si este foarte probabil sa se afle pe teren din primul minut, el efectuind ieri pentru prima data un antrenament complet. Pentru disputa cu bavarezii este incert si brazilianul Edu, insa vor putea evolua olandezul Dennis Bergkamp si spaniolul Jose Antonio Reyes, suspendati in Premier League. Arsene Wenger are insa cele mai mari probleme in compartimentul defensiv, neputind conta pe Sol Campbell, accidentat la glezna, si pe francezul Pascal Cygan, care are probleme cu muschii aductori, iar pe Toure ii este cam teama sa conteze dupa greselile decisive comise in tur, pe „Olympiastadion“.


Leverkusen – Liverpool


Cea de-a doua confruntare germano-engleza a serii porneste de la acelasi scor, 3-1, dar in favoarea britanicilor. In tur, „cormoranii“ au profitat din plin de lipsa de inspiratie a ofensivei lui Bayer si au perforat poarta adversa in urma unor faze simple, doua goluri venind din lovituri libere. Doar greseala din minutele de prelungiri a portarului Dudek a facut ca returul sa mai conteze, iar nemtii au nevoie astazi de toate fortele pentru a repara greselile din prima mansa. Finalista editiei din 2002 nu mai arata insa forma din grupe, cind, pe teren propriu, a marcat trei goluri in poarta celor de la Real Madrid, Dinamo Kiev sau AS Roma, in ultima etapa de campionat fiind invinsa cu 1-0 la Hamburg. Totusi, „farmacistilor“ le trebuie doar doua goluri in fata unei echipe engleze care va miza mai mult pe defensiva, tehnicianul Rafa Benitez avind mari probleme cu atacul, lucru demonstrat si in ultima etapa din Premier League, cind „rosiii“ au fost invinsi cu 1-0 de Newcastle.


Monaco – PSV Eindhoven


AS Monaco are de recuperat victoria la limita, 1-0, obtinuta in tur de PSV, insa monegascii sint convinsi ca pot depasi bariera olandeza. Desi au suferit in ultima etapa, cind elevii lui Deschamps nu au putut trece acasa de Metz, francezii se gindesc la inca o finala, pe care anul trecut au pierdut-o in fata lui FC Porto. „Miercuri seara am putea scrie o pagina frumoasa din istoria clubului nostru. Nu pot sa imi imaginez altceva decit un joc bun al nostru si o victorie pentru a continua aventura in Liga Campionilor“, a afirmat atacantul Shabani Nonda, care, din vara, va deveni coleg cu Mutu la Juventus.


De partea cealalta, Guus Hiddink, antrenorul oaspetilor, este la fel de optimist, precizind ca jucatorii sai sint foarte motivati si dornici de a se califica in sferturile de finala ale competitiei. „Simt ca jucatorii mei sint in forma si foarte bine motivati pentru meciul cu Monaco. Mi-au demonstrat acest lucru in meciul din Cupa Olandei cu Topp Oss (meci cistigat de PSV cu 6-1 – n.r.). Nu ne va fi deloc usor la Monaco, dar am incredere ca baietii vor putea apara avantajul minim pe care l-am obtinut in prima mansa“, a spus Hiddink, care i-a menajat pe Cocu, Van Bommel, Farfan si Zoeterbier special pentru confruntarea de pe „Louis II“.

Exit mobile version