Acasă Sport McLaren a dominat antrenamentele libere

McLaren a dominat antrenamentele libere

Monoposturile McLaren-Mercedes au dominat, ieri, prima zi de antrenamente libere ale Marelui Premiu al Australiei, primul al sezonului 2005, care se va disputa miine, pe circuitul de la Melbourne. Al treilea pilot al scuderiei, spaniolul Pedro de la Rosa, si finlandezul Kimi Raikkonen au obtinut cei mai buni timpi, dupa ce echipa a efectuat si cel mai mare numar de tururi, 82. De la Rosa a parcurs un tur intr-un minut, 25 de secunde si 376 de miimi, in timp ce Raikkonen s-a aflat la 302 miimi in spate.


Campionul mondial al editiei trecute, germanul Michael Schumacher, a terminat abia al patrulea la bordul noului sau Ferrari, cu timpul de un minut, 26 de secunde si 81 de miimi, in spatele lui Nick Heidfeld (Williams), dar in fata celei de-a treia masini de la McLaren, condusa de columbianul Juan Pablo Montoya. Celalalt driver al echipei italiene, Rubens Barrichello, a scos doar al noualea timp, fiind devansat de Fernando Alonso (Renault) si Jenson Button (Bar-Honda).


Minardi a ramas la standuri


Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a interzis, ieri, monoposturilor echipei Minardi-Cosworth sa participe la MP al Australiei, considerind ca acestea nu sint conforme cu regulamentul tehnic. „Colegiul comisarilor sportivi considera ca este neadecvata si inacceptabila modificarea regulamentului tehnic, pe care toate celelalte scuderii il respecta, numai pentru a raspunde nevoilor si cererilor unei singure echipe“, a precizat FIA, prin intermediul unui comunicat. Monoposturile Minardi-Coswoth au fost considerate conforme cu noile reguli privind securitatea, insa incalca regulamentul cu privire la aerodinamica. Ieri-dimineata, la Melbourne, masinile echipei Minardi au ramas la standuri si nu au participat la prima sedinta de antrenamente libere, dar ar putea lua startul in Marele Premiu.


Scuderia italo-australiana a obtinut insa din partea justitiei autorizatia de a intra pe pista circuitului de la Melbourne, dupa ce a sesizat Curtea Suprema de Stat din regiunea Victoria (Australia). Un judecator al acestei instante a decis eliberarea in regim de urgenta a unei autorizatii care sa ii permita echipei Minardi-Cosworth sa participe la calificarile de astazi, pina cind acest caz va fi judecat.

Exit mobile version