16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSperam sa fie doar o gluma proasta

Speram sa fie doar o gluma proasta

„U“ Craiova – Building 2-1


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori 2.000.


• Au marcat: Stevanovic ’47, Edu Magri ’85 / Latea ’30.


Universitatea: Guso – Buhus (’60, L. Dobre), Moti (’72, Daouda), Rachita, Bordeanu – Bundea (’86, Vigariu), Papura, Plesan, Schumacher (’46, Lutu) – Dragan (’63, Edu Magri), Stevanovic (’63, Gavalovski). Antrenor: P. Badea.


Building: Doran – Baloi, Gadaleanu, Cita, Nitu – Faget, Schintee, Dracea, Poenaru – Latea, Ciochina. Au mai intrat: Nedelcea, Badea, Croitoru, Donoata, Seinu, Patrulescu, Pirvulescu. Antrenor: D. Balu.


• Au arbitrat: Fl. Tuca – P. Patrascu, G. Bece (toti din Craiova)


Ecoul succesului Stelei in Cupa UEFA nu se risipise inca simbata dupa-amiaza pe „Ion Oblemenco“. Fanii Craiovei s-au tirit spre stadion cu speranta ca jucatorii lor nu sint chiar asa departe de cei ai lui Gigi Becali. Stiinta intilnea Building Vinju Mare, o echipa al carei nume sugera un posibil scor-fluviu. Numai o umilire a divizionarei B cu nume de echipa de veterani inscrisa la futsal putea domoli furia si in acelasi timp admiratia patimasilor fani craioveni fata de performanta Stelei. Doreau sa spuna dupa meci „Lasa, ca ne-am facut si noi echipa“, iar apoi sa-si petreaca week-end-ul linistiti, cu gindul ca nu avem cum sa retrogradam.


Asteptarile lor au fost spulberate insa in 45 de minute. Dupa ce au vazut prima repriza a meciului cu Building, fanii au rabufnit. Era meci amical, dar s-au ridicat in picioare si au inceput sa-i huiduie pe ai lor si sa aplaude la scena deschisa echipa adversa, dirijata de pe margine de o femeie. Ca tot se apropie 1 Martie.


Pe scurt, alb-albastrii nu si-au creat nici o ocazie de gol. Dragan a fost prins de vreo sapte ori in ofsaid. Schumacher a tras un singur sut periculos, dar spre galeria oaspetilor, enervat de o decizie a arbitrului, in singura faza cind a fost vazut cu mingea la picior. Mijlocul „de aur“ al lui Badea nu a reusit sa impinga actiunile de atac dincolo de centrul terenului, cu Plesan tirindu-se in fata unor anonimi. Vinju Mare, despre care spectatorii intrebau daca este sat sau comuna, defila pe „Ion Oblemenco“, pasind cu calciiul si combinind in viteza, cu devieri, de parca, imbracati in rosu si albastru, se credeau alta echipa, nu mai spunem care.


Dupa pauza, alb-albastrii au iesit de la cabine in huiduielile asistentei, putin „sifonati“ de Badea si criticati de la oficiala de patron, iar golul lui Stevanovic a venit la tanc, pentru a potoli spiritele. Sirbul a fructificat din nou singura ocazie de care a beneficiat, reluind imparabil cu capul din mijlocul careului centrarea lui Buhus. Rolurile s-au schimbat si alb-albastrii au fost cei care au jucat cu fundasii la centru, dar pina la final au reusit sa spele rusinea doar pe tabela, alt strain, Edu Magri, inscriind golul victoriei cu o scarita peste portarul advers.


In concluzie, ultimul amical inaintea returului nu ne-a lamurit in privinta jocului Stiintei. Badea mai are ragaz pina incepe sezonul. Speram ca Stiinta sa sufere doar in amicale, pentru a se vindeca in partidele oficiale. In campionat nu ne va mai interesa ca s-a schimbat sistemul de joc, ca jucatorii noi trebuie integrati sau ca avem ghinion. Atunci se va taia in carne vie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU