12.8 C
Craiova
sâmbătă, 30 martie, 2024
Știri de ultima orăSportHagi a fost invins de Kirita

Hagi a fost invins de Kirita

Invincibilitatea Galatei lui Gica Hagi, care data de 113 zile, s-a intrerupt simbata, cind „Cim Bom“ s-a intors invinsa de la Samsun, in etapa a 22-a din campionatul Turciei. Pe terenul pe care „Regele“ a debutat ca antrenor la gruparea din Istanbul, pe 26 martie 2004, Galatasaray a cedat in mod surprinzator, dind astfel posibilitatea rivalilor de la Fenerbahce, care urma sa intilneasca aseara ultima clasata, Sebatspor, sa se desprinda la cinci puncte. Mai mult, „leii“ pot pierde si locul secund, daca Trabzon cistiga in fata lui Denizli.


La debut, Hagi a fost invins cu 1-0, iar simbata situatia s-a repetat, echipa lui Giani Kirita impunindu-se cu 2-1, ex-dinamovistul punind si el umarul la infringerea Galatei. Oaspetii au parut o echipa fara vlaga, iar gazdele au profitat marcind de doua ori dupa pauza, prin Kais (’53), dupa o faza care a facut sah-mat defensiva lui Galatasaray, si autogolul lui Tomas (’66), care, in tentativa de a respinge, a trimis mingea in propria poarta. Elevii lui Hagi s-au trezit abia in final, dar golul din penalti al lui Hakan Sukur (’80) nu a fost de ajuns pentru a cincea victorie consecutiva a Galatei.


„Regele“ a acuzat jocul dur al gazdelor


Dupa ce nu a reusit sa se impuna cu Galatasaray pe un teren pe care aceasta nu a mai cistigat din 1999, Gheorghe Hagi si-a varsat la final nervii pe fundasul român al lui Samsunspor, Giani Kirita, despre care a afirmat ca ar fi trebuit eliminat inca de la inceputul partidei. „Este incredibil ca Samsunspor nu a ramas cu un om mai putin. Kirita ar fi trebuit eliminat inca de la inceputul meciului. Comentatorii TV trebuie sa se uite la fazele jocului si sa le analizeze. Este dificil sa joci in deplasare impotriva unei astfel de adversare“, a spus Hagi, care a parasit apoi sala de conferinte fara a mai raspunde la intrebari.


Hagi, gasit vinovat de presa turca


Presa turca a taxat prompt esecul lui Galatasaray, vinovat fiind gasit tehncianul român Gica Hagi. „Daca aceasta echipa, adica Galatasaray, este candidata la titlu, eu sint ori vapor, ori autobuz. Ce face o candidata la titlu? Intra pe teren, joaca bine, inscrie goluri, cistiga puncte si pleaca. Eu nu am vazut o astfel de echipa pe teren“, se mentioneaza in cotidianul Fanatik. „Tehnicianul român a fost cel care l-a scos din joc pe Volkan, in meciul cu Sakaryaspor, pentru ca nu juca bine. La fel s-a intimplat si cu Hasan Sas. El a gresit titularizind doi jucatori care nu sint suficient de bine pregatiti. Nu ar fi trebuit sa isi asume acest risc. Astfel, Galata a avut doar doua ocazii importante pe toata durata partidei“, a mai titrat sursa citata.


La rindul ei, publicatia Milliyet precizeaza: „Cei doi pumni dati de Samsunspor au trintit la pamint Galatasaray. Echipa din Istanbul nu a jucat bine“, in timp ce Sabah mentioneaza ca spectatorii prezenti in tribunele stadionului din Samsun au scandat, spre sfirsitul meciului, „Hagi, joaca tu, joaca tu!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS