24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua a eliminat Valencia

Steaua a eliminat Valencia

Steaua – Valencia 2-0 (4-3, la penaltiuri; in tur 0-2)


• Stadionul „Ghencea“, spectatori: 25.000.


• A marcat: A. Cristea ’50, ’71.


• La penaltiuri au inscris: Radoi, Lovin, Bostina si Dica, respectiv, Aimar, Mista si Rufete. Au ratat: D. Munteanu / Baraja, Di Vaio.


Steaua: Hamutovski – Ogararu, Radoi, Ghionea, P. Marin – Paraschiv, D. Munteanu, Dica, Oprita (‘113, Lovin) – A. Cristea (’95, Baciu), Dinita (’85, Bostina). Antrenor: Walter Zenga.


Valencia: Palop – Carboni, Caneira, Navarro, Moretti (‘103, Aimar) – Rufete, Albelda, Baraja, Fabio Aurelio – Xisco (’78, Di Vaio), Corradi (’78, Mista). Antrenor: Claudio Ranieri.


• Au arbitrat: J. Verbist – D. Huens, C. Gregoire (toti din Belgia).


• Cartonase galbene: Ogararu, P. Marin, Bostina / Corradi, Mista.


Pe un teren care nu ar fi trebuit omologat de UEFA, Steaua a invins Valencia cu acelasi scor cu care pierduse in tur pe „Mestalla“, 2-0. Atacantul preferat al patronului stelist, Andrei Cristea, a marcat ambele goluri si a impins meciul in prelungiri. Obisnuiti cu brazdele din Ghencea, jucatorii echipei gazda au avut un atu esential, care a facut diferenta joi seara. Totusi, tinind cont de milioanele de dolari pe care le primesc anual si de lipsa angajamentului in returul cu Steaua, nu putem banui decit ca „liliecii“ au dorit sa puna ultima bomboana pe coliva lui Ranieri. Culmea, cel care a implintat definitiv cutitul in antrenorul italian a fost chiar compatriotul sau Di Vaio, care a executat aiurea ultimul penalti.


Preocupat mai degraba de partida de campionat cu Betis, Ranieri i-a tinut pe banca pe Mista, Aimar si Di Vaio, trimitindu-i in schimb in teren pe Corradi, Xisco sau Fabio Aurelio, niciodata titulari de cind italianul a fost readus in orasul levantin. In plus, decimata de indisponibilitati, defensiva a avut trei nume noi in componenta, Caneira, Carboni si Navarro neavind, in mod normal, cum sa joace in fata unor jucatori ca Ayala, Marchena sau Curro Torres, toti internationali.


Dezinteresul oaspetilor pentru disputa cu Steaua s-a vazut inca din prima repriza, gazdele avind o bara prin Dica (‘5), dar si alte ocazii bune de gol. Cristea a marcat de doua ori pe contraatac in repriza secunda, la primul gol avind totusi noroc cu devierea lui Navarro. Cind Ranieri s-a trezit sa-i arunce in mocirla si pe Aimar, Mista sau Di Vaio era prea tirziu.


La penaltiuri, Dorinel Munteanu a fost aproape de al doilea dezastru al finalului de cariera, dupa „cornerul Copenhaga“, dar Baraja si Di Vaio l-au salvat pe veteranul român si l-au ingropat pe Ranieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS