14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportStiinta inca se cauta

Stiinta inca se cauta

„U“ Craiova – FC Caracal 1-1


• Stadion: „Tineretului“, spectatori: 5.000.


• Au marcat: Edu Magri ’15 / Piturca ’83.


„U“ Craiova: Guso (’46, Banica) – Buhus (’46, Dobre), Rachita (’46, Moti), Daouda (46, Murgan), Bordeanu (’50, I. Iordache, ’75, Bundea) – Bundea (’46, Vigariu), Papura, Plesan (’46, Schumacher), Lutu (’46, Marquinhos) – Edu Magri (’46, Borbely), Dragan (’46, Stoianof). Antrenor: Pavel Badea.


FC Caracal: Bornescu – Pasare, Ciuca, Stoica, Mosteanu, Vodita – Ezz, Mihai, Orac, Stroescu – Piturca. Au mai jucat: Vintila, Mihaita, Velcovici, Saceanu, Petrescu, Nauiu, Militaru. Antrenor: Nicolae Ungureanu.


• Cartonas galben: Bordeanu.


In aceasta iarna, Universitatea Craiova si-a schimbat numele, revenind la Stiinta, dar si sistemul de joc, Badea riscind trecerea la 4-4-2, in conditiile in care achizitiile s-au apropiat de doleantele sale. Jocul echipei insa nu pare sa fi suferit modificari in aceasta perioda de pregatire, sau cel putin asa s-a constatat in meciul amical cu FC Caracal.


Analizind post cu post echipa lui Badea, ne dam seama ca problema a ramas tot in zona virfurilor. Transferat cu surle si trimbite de la Dinamo, Dragan nu este omul care sa aiba solutiile pentru perforarea portilor adverse, demonstrind acest lucru in Antalya si in jocul cu FC Caracal. Aradeanul nu si-a creat nici o ocazie de gol si nu s-a dezis de valoarea data de esalonul din care provine, adica al doilea din România. Mai putem avea rabdare cu el, pentru ca nu a inceput campionatul, dar trebuie sa inteleaga ca Stiinta nu l-a adoptat pentru a-l creste, ci pentru a fi golgheterul de care are nevoie. Borbely si Stoianof nu au surprins. Cei doi pot candida cel mult pentru un loc in ofensiva echipei-satelit, iar daca pe „Bulgar“ il mai putem astepta, in privinta lui Borbely nu prea mai sint sperante. „Orfana“ de atacanti, Stiinta a revenit la vechea meteahna, trimiterea mingilor inalte spre careul advers. Si cum la capatul lor nu se mai afla Njock, acest rol a fost indeplinit simbata de brazilianul Edu Magri, poreclit „Kaka“ de spectatori.


Badea pare sa se fi prins cum stau lucrurile cu linia sa de atac si isi pune speranta in Stevanovic si, mai nou, in achizitionarea unui alt virf, al carui nume il tine secret.


Pe partea dreapta a apararii, Craiova are doua solutii, Dobre si Buhus. Primul este mai sigur pe faza de aparare, al doilea se descurca mai bine cu mingea la picior in terenul advers, deci impreuna ar forma un fundas dreapta de clasa. Pe partea stinga, Bordeanu pare sa fie senator de drept, M. Iordache fiind accidentat, iar Preda trimis la U 2. Nu la formatia lui Bono, ci la FC Stiinta U 2 Craiova, asa cum ar trebui sa sune actualul nume al defunctei CSM Resita. Primele optiuni pentru cei doi stoperi pot fi Daouda si Rachita, dar e greu de crezut ca Badea isi permite „sacrificarea“ unui international de tineret, Moti, caruia banca de rezerve i-ar putea intrerupe ascensiunea.


Cinci mijlocasi candideaza pentru cele patru locuri ale liniei mediene „de aur“ – Plesan, Papura, Bundea, Lutu si Schumacher -, pentru ca e greu de crezut ca Vigariu mai poate pretinde un loc acolo, iar brazilianul Marquinho ar trebui sa se numeasca Serginho ca sa poata ajunge brusc in primul „unsprezece“.


Antrenorul craiovean mai are la dispozitie 12 zile pentru a cristaliza formula-tip care sa scape cit mai repede Stiinta de acest ultim loc in clasament si sa traga cu dintii de Cupa României, iar turul semifinalei cu Farul vine imediat dupa debutul returului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS