17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOM reintra in lupta pentru titlu

OM reintra in lupta pentru titlu

Golul internationalului francez Benoit Pedretti a adus victoria lui Olympique Marseille pe „Armand Cesar Furiani“ contra Bastiei si a apropiat-o pe echipa lui Trousier la sase puncte de lidera Lyon. Aceasta din urma a remizat vineri seara la Monte Carlo, in derbiul etapei care a opus echipele franceze participante in optimile Ligii Campionilor. Monaco a deschis scorul cu sapte minute inainte de final si se parea ca formatia din principat va provoca a doua victorie a sezonului pentru echipa lui Le Guen, care a evolua si in inferioritate numerica, dupa eliminarea lui Essien (’68). In ultimele secunde insa, tinarul Jeremy Clement, aflat la al doilea meci in prima liga franceza, a fructificat o pasa a lui Juninho si l-a invins pe portarul Roma. „E frustrant sa scapi victoria asa cum am facut noi. Pur si simplu am fost superiori la toate capitolele si am facut ceea ce trebuia ca sa cistigam“, a spus dupa meci Didier Deschamps, evident dezamagit de deznodamintul jocului.


Echipa lui Ladislau Boloni, Rennes, si-a confirmat inca o data faima de echipa imbatabila pe teren propriu, obtinind o victorie neobisnuita pentru campionatul francez, 4-1 cu Nice, in urma careia si-a consolidat pozitia a opta cu 35 de puncte.


Asa cum a intuit presa franceza, antrenorul lui Nantes nu l-a mai folosit pe Claudiu Keseru dupa ce acesta a semnat contractul de jucator profesionist, „canarii“ pierzind la Lens. Daca tinarul atacant român a fost lasat doar pe banca de rezerve, aceasta nu i-a fost accesibila lui Florin Bratu, neglijat de tehnicianul Le Dizet.


Rezultate inregistrate in etapa a 26-a: Monaco – Lyon 1-1 (Rodriguez ’83 / Clement ’90), Strasbourg – PSG 3-1 (Niang ’20, Pagis ’36-p, Abdessadki ’63 / Lacour ’86-autogol), Bastia – Marseille 0-1 (Pedretti ’63), Caen – Ajaccio 2-2 (Mazure ’11, ’30 / Moreira ‘9, Lucas ’31), Lens – Nantes 2-0 (Cousin ’24, Carriere ’75), Rennes – Nice 4-1 (Maoulida ’47, ’78, Frei ’67, Monterrubio ’75 / Balmont ’60), Toulouse – Bordeaux 1-0 (Moreira ’78). Meciurile Istres – Auxerre, Metz – Lille si St. Etienne – Sochaux s-au jucat aseara. In clasament conduce Lyon (53p), urmata de Marseille (47p), Lille (45p), Monaco (44p), Auxerre (42p).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS