15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAll Star Game 2005 in Denver

All Star Game 2005 in Denver

• Unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din sport se va petrece duminica noapte, in orasul american Denver • NBA All Star Game va fi transmis in direct de TVR 2, de la ora 3.00A


Peste sase milioane de fani din toata lumea au votat pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste Americane de Baschet, nba.com, si au ales jucatorii care vor participa la cea de-a 54-a editie a All Star Game, meciul vedetelor din NBA, care va avea loc duminica noapte, in „Pepsi Center“ din Denver.


Chinezii l-au votat „la greu“ pe conationalul lor, Yao Ming, care a devenit, cu 2.558.278 de propuneri, cel mai votat baschetbalist pentru un meci Est – Vest din toate timpurile, depasindu-l pe legendarul Michael Jordan (Chicago Bulls), care a obtinut, in 1997, 2.451.136 de voturi. Pivotul asiatic lui Houston Rockets se va afla pentru a treia oara consecutiv la All Star Game. Al doilea in topul preferintelor de anul acesta a fost Shaquille O’Neal, de la Miami Heat, care a primit 2.488.089 de voturi.


Alaturi de Yao Ming, titulari in selectionata Vestului vor fi: Kevin Garnett de la Minesotta Timberwolves (2.087.200 de voturi), Tim Duncan de la San Antonio Spurs (1.812.522 de voturi), Tracy McGrady de la Houston Rockets (1.993.687 de voturi) si Kobe Bryant de la Los Angeles Lakers (1.815.952 de voturi).


Rezervele selectionatei Vestului sint: Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks), Amare Stoudemire (Phoenix Suns), Shawn Marion (Phoenix Suns), Steve Nash (Phoenix Suns), Ray Allen (Seattle Supersonics), Manu Ginobili (San Antonio Spurs), Rashard Lewis (Seattle Supersonics).


De partea cealalta, pe linga „Shaqzilla“, din prima echipa a Estului vor face parte: Vince Carter de la New Jersey Nets (1.803.529 de voturi), Grant Hill de la Orlando Magic (1.497.489 de voturi), LeBron James de la Cleveland Cavaliers (1.661.204 de voturi) si Allen Iverson de la Philadelphia 76-years (1.590.400 de voturi).


In echipa Estului vor fi rezerve: Jermaine O’Neal (Indiana Pacers), Antawn Jamison (Washington Wizards) Dwyane Wade (Miami Heat), Paul Pierce (Boston Celtics), Gilbert Arenas (Washington Wizards), Ben Wallace (Detroit Pistons), Zydrunas Ilgauskas (Cleveland Cavaliers).


Daca antrenorul echipei Estului, Stan Van Gundy de la Miami Heat, era deja cunoscut de o saptamina, tehnicianul Vestului a fost decis abia ieri. Procedura spune ca antrenorul trebuie sa provina de la echipa cu cel mai bun procentaj pina la meciul Est – Vest, iar bataia s-a dat pina vineri dimineata intre Gregg Popovich de la San Antonio Spurs si Mike D’Antoni de la Phoenix Suns, primul cistigind dupa ce Phoenix a fost invinsa la Dallas in ultimul meci de campionat inaintea All Star Game.


LeBron James, titular la debut


Sapte baschetbalisti au ocazia sa joace pentru prima data in All Star Game, dintre care unul, Le Bron James, si-a cistigat chiar dreptul de a fi titular. Cei sapte debutanti in meciul vedetelor sint: Antawn Jamison si Gilbert Arenas (Washington Wizards), argentinianul Manu Ginobili (San Antonio Spurs), LeBron James (Cleveland Cavaliers), Rashard Lewis (Seattle SuperSonics), Amare Stoudemire (Phoenix Suns) si Dwyane Wade (Miami Heat).


Pentru al treilea an consecutiv, jucatorii vor purta echipament creat special pentru All Star Game, pina in 2002 fiecare jucator fiind imbracat in tricoul echipei sale, varianta deschisa sau cea inchisa. Anul acesta, firma Reebok a confectionat un echipament inspirat de modelul maiourilor echipei Denver Nuggets, pe pantaloni fiind inscriptionat „05DN“, adica anul si orasul celei de-a 54-a editii a All Star Game.


Meciul de anul trecut, disputat in Los Angeles, a fost cistigat de reprezentativa Vestului, scor 136-132, iar Shaquille O’Neal, care evolua atunci la Lakers, a fost desemnat MVP.


In seara aceasta este concursul de „slam-dunk“


Conform traditiei, astazi sint programate celelalte concursuri ale All Star Week-end, cel mai asteptat fiind cel al cosurilor „de sus“, denumite de americani „slam-dunk“. Anul acesta, mare favorit este „bobocul“ Amare Stoudemire de la Phoenix Suns, care va fi concurat de Chris Andersen si J.R. Smith de la New Orleans Hornets si Josh Smith de la Atlanta Hawks, ultimii doi aflindu-se si ei la primul an in NBA. Fiecare se va stradui sa marcheze cit mai spectaculos si pentru un scop caritabil, premiile urmind sa fie donate unor fundatii umanitare.


Printre cei care au cistigat acest concors de-a lungul anilor se numara Michael Jordan (1987 si 1988), Kobe Bryant (1997), Vince Carter (2000) sau Jason Richardson (2002, 2003).


Anul acesta, in cadrul All Star Week-end, la concursul aruncarilor de trei puncte vor participa: Ray Allen (Seattle), Joe Johnson (Phoenix), Kyle Korver (Philadelphia), Vladimir Radmanovic (Seattle), Quentin Richardson (Phoenix) si Voshon Lenard (Denver), acesta din urma fiind cistigatorul de anul trecut. De asemenea, week-end-ul All Star Game va programa meciul dintre debutantii acestui sezon, „Rookies“, si cei care se afla la al doilea an in NBA.


La a treia editie se afla si intrecerea „PlayStation Skills Challenge“, care presupune driblinguri, pase si aruncari la cos contra cronometru. Cei doi cistigatori de pina acum sint Jason Kidd (2003) si Baron Davis (2004), iar anul acesta vor concura Gilbert Arenas, Steve Nash, Earl Boykins si Luke Ridnour.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS