9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Steaua cazatoare

Interes enorm pentru meciul de pe „Mestalla“ din partea românilor. Presa din tara si „capsunarii“ s-au invirtit citeva zile prin orasul levantin de parca era All Star Wek-End. Pentru stelisti era, intr-adevar, meciul capital. Se pregatisera pentru el de cind au fost extrase bilele la Nyon.


Spaniolii au tratat disputa cu mai putin interes decit un meci cu ultima clasata din Primera Division. Capitanul Albelda a perceput corect numele adversarei din Cupa UEFA abia la doua zile dupa meciul din campionat cu La Coruna si nu a catadicsit sa evolueze decit doua minute. Fanii „liliecilor“ habar n-aveau ca Steaua e o echipa de fotbal si acela era meci oficial, asa ca au venit decit vreo 20.000, dar numai pentru a-l contesta pe Ranieri daca se intimpla sa piarda din nou.


Zenga a tinut parca sa-i dea dreptate lui Rachita, care declarase de la mii de kilometri distanta, din cantonamentul din „Lunca Jiului“, ca italianul nu are coloana vertebrala. Tehnicianul stelist l-a scos din schema pe Neaga chiar inainte de meci, desi pregatise doua luni meciul cu Rica om de baza. Cel mai bun jucator al turului Diviziei A fusese insa deja vindut in Asia, asa ca nu mai era nevoie sa fie vazut de impresarii chemati pe „Mestalla“.


Oaspetii au inceput meciul bine, Oprita fiind cel mai indraznet stelist, iar Petre Marin cel mai sigur. Ranieri l-a trimis in teren pe Sissoko pentru a da citiva pumni, pentru ca africanul nu prea are treaba cu fotbalul. Di Vaio parea plictisit si ingrijorat de ce se va intimpla cu el daca Ranieri e dat afara. Parca mai bine era ca rezerva a lui Trezeguet. Chiar si asa, atacantul italian si-a aratat instinctul. Scurt, in stilul lui Inzaghi, a deschis scorul si apoi a adormit.


2-0 a facut Aimar, dupa ce a penalizat plasamentul imbecil al sex-simbolului bielorus Hamutovski, in repriza secunda. Si totusi, „militarii“ puteau micsora diferenta. Omul de 20 de milioane de dolari al lui Gigi Becali, Andrei Cristea, a avut o executie de 20 de lei cind s-a aflat la citiva metri de Palop.


S-a terminat 2-0. Un scor nenorocit, pentru ca o diferenta mai mica ar fi mentinut suspansul pentru returul de saptamina viitoare, iar o victorie mai clara a Valenciei ne-ar fi scutit pentru o vreme de aberatiile zilnice ale personajului din Pipera.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU