21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUn meci din liga a doua germana se va rejuca

Un meci din liga a doua germana se va rejuca

Initial, Ahlen – Wacker Burghausen se terminase cu scorul de 1-0


Tribunalul sportiv al Federatiei Germane de Fotbal a anulat rezultatul unui meci din liga a doua a campionatului german, care a fost manipulat de arbitrul Robert Hoyzer, si a decis ca aceasta partida sa fie rejucata. Tribunalul a stabilit ca Hoyzer, suspectat de „complicitate la acte de coruptie“ si plasat in detentie la Berlin, incepind de simbata, a manipulat rezultatul intilnirii Ahlen – Wacker Burghausen, scor 1-0, disputata pe 22 octombrie 2004, in etapa a noua din 2. Bundesliga.


„S-a dovedit ca inaintea acestui meci au avut loc discutii in legatura cu manipularea rezultatului si ca pe scorul acestei partide s-au facut pariuri“, a spus presedintele tribunalului federal, Rainer Koch, la finalul unei audieri desfasurate la sediul DFB din Frankfurt, care a durat aproximativ trei ore si jumatate.


Hoyzer a recunoscut, in prealabil, ca a acordat formatiei Ahlen un penalti in minutul 65 al intilnirii, invocind un hent inexistent al unui jucator de la Burghausen si eliminindu-l pe autorul presupusei infractiuni, care avea deja un cartonas galben. „Daca nu m-as fi lasat influentat de avantajul financiar pe care urma sa-l am, nu as fi dictat lovitura de la 11 metri“, le-a spus Robert Hoyzer anchetatorilor.


Reiner Koch a afirmat, citind un extras din procesul verbal al interogatoriului la care a fost supus Hoyzer, ca inaintea meciului Ahlen – Burghausen, arbitrul primise o oferta din partea lui Ante S., unul dintre principalii suspecti in acest caz, care i-a cerut sa faciliteze victoria formatiei gazda.


Arbitrul Robert Hoyzer a recunoscut ca a manipulat rezultatele a cel putin patru meciuri, unul din Cupa Germaniei, unul din liga a doua a campionatului si doua din liga a treia germana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS