12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea isi mentine cadenta

Chelsea isi mentine cadenta

Portarul „albastrilor“, Cech, a doborit recordul de invincibilitate detinut de celebrul Schmeichel


Chelsea Londra se indreapta la pas spre titlul de campioana. Miercuri seara, trupa lui Jose Mourinho s-a intors victorioasa din deplasarea de la Blackburn, unde s-a impus cu 1-0 in fata celor de la Rovers. Gruparea patronata de Roman Abramovici nu da impresia ca ar putea calca strimb in acest sezon in care a dominat toate competitiile unde este angrenata si isi mentine avansul consistent fata de principalele urmaritoare.


Golul care a adus victoria „albastrilor“ a fost reusit de olandezul Arjen Robben, acesta punctind in chiar debutul meciului (‘5). Gazdele ar fi putut egala in minutul 34, insa Dickov nu a putut sa-l invinga pe Petr Cech nici din lovitura de la 11 metri.


De altfel, portarul lui Chelsea a stabilit un nou record de invincibilitate in Premier League, Cech doborind cele 694 de minute fara gol stabilite in 1997 de goal-keeper-ul danez Peter Schmeichel, in perioada Manchester United. Petr Cech a fost achizitionat de londonezi in iunie 2004, de la gruparea franceza Rennes, iar ultimul gol primit de el este cel din meciul cu Arsenal, disputat pe 12 decembrie 2004.


In urma succesului cu Blackburn, Chelsea Londra (64 puncte) este lider autoritar in campionat, avind un avans de 11 puncte fata de a doua clasata, Manchester United, care s-a impus, marti, cu scorul de 4-2, pe terenul lui Arsenal, grupare care a coborit pe pozitia a treia, cu 51 de puncte. Iata si celelalte rezultate inregistrate miercuri, in etapa a 25-a din Premier League: Birmingham City – Southampton 2-1, Everton – Norwich City 1-0, Fulham – Aston Villa 1-1, Manchester City – Newcastle 1-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS