12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCaen a eliminat pe Monaco

Caen a eliminat pe Monaco

Cea de-a doua semifinala a Cupei Frantei, disputata miercuri seara, a adus o mare surpriza, Caen, a 16-a clasata in Premier Division, unde se „lauda“ si cu cea mai slaba aparare, a eliminat pe mult mai titrata AS Monaco (locul trei), echipa care are cel mai productiv atac din campionat.


Gruparea normanda s-a impus cu 3-1, pe teren propriu, rezervindu-si un loc in finala de pe 30 aprilie, de pe stadionul „Stade de France“ din Paris, unde va intilni pe Strasbourg, echipa care s-a impus marti, cu 1-0, in fata lui Saint-Etienne, in cealalta semifinala.


Didier Deschamps a preferat sa menajeze citiva titulari, iar rezervele monegasce nu au putut sa faca fata celor de la Caen, care au practicat un joc curajos, care, pe alocuri, a depasit insa limitele sportivitatii, lucru reprosat la final de tehnicianul formatiei din Principat. Gazdele au condus cu 3-0, prin golurile reusite de Mazure (’31), Lamaitre (’43) si Watier (’54, din penalti), in timp ce Monaco a redus din diferenta spre finalul partidei, prin Adebayor (’83), tot din lovitura de pedeapsa, prea tirziu pentru a mai schimba ceva. Mai mult, din minutul 65, Monaco a evoluat in inferioritate numerica, portarul Audard fiind eliminat pentru cumul de cartonase galbene.


„Este o zi istorica pentru Caen, dar va fi si mai mult daca vom cistiga trofeul si daca vom ramine in prima liga“, a afirmat dupa joc Patrick Remy, antrenorul lui Caen. La rindul sau, Deschamps a punctat: „Calificarea lui Caen nu a fost nemeritata. Am fost invinsi in prima repriza, cind ne-a lipsit dorinta si agresivitatea. In partea secunda am jucat mai bine, dar era deja 0-2, am mai primit inca un gol si totul s-a sfirsit. Imi asum responsabilitatea pentru echipa de start. Pentru noi, este o lovitura de moral, nimic mai mult. M-a dezamagit insa atitudinea din teren a unor jucatori de la Caen, care nu au avut nici macar un minim de respect in joc. Chiar mi-a spus ca sint fericit ca nu ma mai aflu in teren. Nu vreau insa sa intru in polemici si nici nu vreau sa acuz doar pentru a explica eliminarea nostra“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS