16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea vrea bani pe Mutu

Chelsea vrea bani pe Mutu

Oficialii gruparii londoneze se gindesc sa se adreseze unui tribunal civil pentru a primi o suma de bani de pe urma transferului „Briliantului“, dar se tem si de o eventuala „vendeta“ a bianconerilor


Cu toate ca Adrian Mutu a fost deja prezentat oficial la Juventus, Chelsea nu s-a impacat cu ideea ca l-a pierdut pe internationalul român fara sa primeasca in schimb o suma de bani. Ca atare, londonezii s-ar putea adresa unui tribunal civil pentru a cere compensatii financiare pentru Mutu, in ciuda faptului ca jucatorului i-a fost eliberata cartea verde de catre Federatia Engleza (FA). „Chelsea a fost foarte dezamagita cind Adrian Mutu, al carui contract a fost reziliat dupa ce a fost depistat pozitiv cu cocaina, a ajuns oficial la Juventus. Chelsea sfatuise FA sa-i retina jucatorului cartea verde, in timp ce Mutu facuse apel pentru concediere ilegala. Chiar daca acest caz s-a incheiat, Chelsea ar putea cere acum la tribunal o compensatie financiara“, a scris cotidianul englez The Times.


O alta publicatie britanica, The Sun, noteaza ca „Briliantul“ se pregateste pentru o batalie pe cai legale cu Chelsea, care vrea sa recupereze o parte din cele 15,8 milioane de lire sterline pe care le-a platit pentru aducerea sa de la Parma. Cu toate acestea, Mutu a precizat ca nu este ingrijorat in legatura cu acest aspect. „Nu cred ca solicitarea clubului Chelsea este corecta“, a comentat fotbalistul român, care se simte insa in siguranta la Juventus, oficialii gruparii torineze afirmind, in momentul in care l-au achizitionat pe Mutu, ca se vor implica in stingerea litigiului dintre acesta si fostul sau club.


Este posibil totusi ca echipa Chelsea sa se aleaga cu o suma de bani din partea italienilor, dar in nici un caz cu una exorbitanta, Juve fiind cunoscut ca un club zgircit, care nu arunca prea multi bani pe jucator. In plus, surse din cadrul gruparii londoneze au afirmat recent ca diriguitorii lui Chelsea se cam tem sa se puna rau cu Juventus, influenta de care se bucura oficialii bianconeri putind sa aiba repercusiuni in meciurile pe care elevii lui Mourinho le disputa in Liga Campionilor.


Moggi il vrea in meciurile amicale


O dovada a trecerii pe care Juventus o are la forurile internationale este si cererea pe care directorul general al bianconerilor, Luciano Moggi, intentioneaza sa o adreseze la FIFA, solicitind o derogare pentru ca Mutu sa poata juca in meciurile amicale.


„Briliantul“ a fost prezentat oficial la Juve marti dupa-amiaza, cind a primit tricoul cu numarul 30, el antrenindu-se deja sub comanda lui Fabio Capello. Debutul sau se va produce insa dupa 18 mai, cind ii expira suspendarea dictata de FA, dar pina atunci Moggi tine neaparat ca românul sa atinga cea mai buna forma. „Vom cere din partea FIFA o derogare, pentru ca jucatorul sa poata evolua in meciurile amicale si nu cred ca vom fi refuzati. Vom face tot posibilul pentru ca Adi Mutu sa joace in cel mai scurt timp. Pe Mutu il doream la Juventus inca de vara trecuta, dar Chelsea, dupa ce a fost de acord, a cerut apoi prea multi bani. Acum, tranzactia este facuta. Il cunoastem bine pe român, ii stim calitatile si cred ca acesta este mediul potrivit pentru el sa revina la forma sa maxima. De aceea a fost inclus si pe lista din Liga Campionilor“, a afirmat Luciano Moggi. Acesta a mai precizat ca internationalul român nu va parasi gruparea torineza: „Mutu este un mare jucator si va ramine la Juventus. Sintem multumiti ca l-am adus si vrem sa-l tinem aproape. Schimbul cu Cassano? Fantezii. Astfel de operatii noi le facem cu jucatorii tineri si nu cu cei care au experienta lui Mutu“.


Si antrenorul lui Juventus, Fabio Capello, a avut numai cuvinte de lauda la adresa lui Adrian Mutu: „Este un transfer foarte bun pentru noi, care va creste calitatea tehnica a echipei. La Juventus nu vin decit jucatori care sint adevarati campioni si care pot face oricind diferenta pe teren, iar Mutu este unul dintre ei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS