10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOctavian Belu si Mariana Bitang au demisionat

Octavian Belu si Mariana Bitang au demisionat

Antrenorul Octavian Belu a demisionat duminica seara de la conducerea lotului feminin de gimnastica. „Am luat hotarirea sa demisionez in primul rind din cauza faptului ca vad, din ce in ce mai clar, ca atacurile se muta de la mine catre alte persoane, respectiv copilul meu, ca preocuparea legata de latura profesionala incepe sa dispara si creste preocuparea legata de viata mea privata. Daca am acceptat toate aceste atacuri, cit ar fi fost de murdare, le-am considerat niste atacuri pe care pot sa le accept si sa le demontez in timp. In schimb, atacurile legate de viata mea privata si de copilul meu nu le mai pot accepta. Este o decizie unilaterala, demisia mea se gaseste deja la federatie, in termenii juridici cei mai precisi“, a spus Belu.


Decizia de a demisiona este urmare a dezvaluirilor din presa privind viata sa privata si a procesului intentat de fosta componenta a lotului olimpic, Oana Petrovschi. Alaturi de Belu si-a depus demisia si Mariana Bitang.


Antrenorul Octavian Belu, aflat la lot din 1981, alaturi de Mariana Bitang, a obtinut peste 300 de medalii cu echipa de gimnastica a României.


 


COSR incearca sa medieze conflictul


Secretarul general al Comitetului Olimpic si Sportiv Român (COSR), Ioan Dobrescu, a spus ieri ca membrii forului olimpic sint dispusi sa faca orice este nevoie pentru ca antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang sa nu paraseasca lotul de gimnastica.


„Am fost informat de cei din cadrul Federatiei Române de Gimnastica de faptul ca Octavian Belu si Mariana Bitang au demisionat. Motivele sint personale, legate de o anumita situatie care exista, dar pe care ne prefacem ca nu o cunoastem. Pentru Belu si Bitang sintem dispusi sa facem orice ca sa ramina aici“, a spus Ioan Dobrescu.


Dobrescu a precizat ca COSR va interveni ca mediator in criza cu care se confrunta Federatia Româna de Gimnastica. „Vom interveni ca mediatori in aceasta situatie de criza, incercind sa rezolvam lucrurile“, a subliniat Dobrescu.


Oficialul COSR sustine ca a vorbit cu Octavian Belu la telefon, antrenorul lotului de gimnastica cerindu-i timp de gindire. „Este vital pentru noi sa ne pastram valorile. Am luat legatura permanent cu Belu, de care ma leaga si o prietenie, si mi-a spus ca vrea o zi, doua sa se lamureasca. E dreptul lui, noi il asteptam“, a mai spus Dobrescu.


Ioan Dobrescu a adaugat ca nu considera ca este normal ca antrenorii lotului de gimnastica sa se supere pe toata lumea. „Hai sa nu mai involburam apele. Acum chiar este nevoie de calm. Nu cred ca s-au intimplat lucruri ireparabile. A te supara pe toata lumea nu cred ca este varianta cea mai corecta. Se pot supara pe cei care au scris ceva despre ei, dar nu pe lumea sportului, care ii iubeste si este alaturi de ei“, a opinat Ioan Dobrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS