16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSerena vrea sa redevina lidera mondiala

Serena vrea sa redevina lidera mondiala

Americanca Serena Williams revenea in martie anul trecut in circuitul mondial, dupa o absenta de opt luni cauzata de o operatie la genunchi. Simbata, la Melbourne, fosta lidera WTA a invins-o pe actuala detinatoare a primei pozitii in lume, Lindsay Davenport, cu scorul 2-6, 6-3, 6-0. Trecind peste o accidentare la spate care a determinat-o sa solicite ingrijiri medicale chiar in primul set, Serena si-a dominat adversara, servind 12 asi pentru a doua victorie din cariera la Antipozi si a saptea intr-un turneu de Mare Slem, dupa „dublele“ de la US Open si Wimbedon si victoria de la Rolland Garros.


„A fost greu sa revin dupa accidentare, dar acum, dupa acest titlu de Mare Slem, sint foarte aproape de a deveni ceea ce intotdeauna mi-am propus, adica numarul unu in lume“, a spus Serena Williams dupa finala care a adus-o de pe locul sapte pe pozitia secunda in clasamentul WTA. Determinarea mezinei familiei Williams a fost relevata insa de o alta declaratie: „Mi-am spus in timpul meciului ca o sa cistig chiar cu riscul de a-mi pierde o mina.“


In drum spre cucerirea titlului, Serena le-a invins pe rind pe: Camille Pin (Franta) 6-1, 6-1; Dally Randrianteffy (Madagascar) 6-3 6-0; Sania Mirza (India) 6-1 6-4; Nadia Petrova (Rusia) 6-1 3-6 6-3; Amelie Mauresmo (Franta) 6-2 6-2; Maria Sharapova (Rusia) 2-6 7-5 8-6. Meciul din semifinale, contra Sharapovei, a fost crucial pentru moralul Serenei, ea revenind dupa ce rusoaica a avut trei mingi de meci. Americanca a stabilit astfel un record, ea devenind prima jucatoare din era Open cu doua titluri in palmares la Melbourne dupa ce a salvat mingi de meci pe parcurs. In 2003, cind a trecut de belgianca Kim Clijsters, Serena a salvat trei mingi de meci si a revenit de la 1-5 in setul decisiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS