8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSolari, cea mai buna alternativa

Solari, cea mai buna alternativa

Tratativele demarate de Inter pentru achizitionarea mijlocasului lazial Cesar par sa fi intrat in mod neasteptat in impas. Cum cehul Jankulovski a fost „racolat“ de Milan, nerazzurri cauta alte alternative pentru partea stinga, de care Roberto Mancini este atit de nemultumit. Atentia interistilor
s-a indreptat spre „galacticul“ Santiago Solari, al carui nume nu este nou pentru gruparea patronata de Moratti. Argentinianul, care nu prea prinde primul „11“ la Real Madrid, trebuia sa soseasca la Inter inca de cind s-a transferat Ronaldo la echipa spaniola. Mijlocasul se afla la final de contract cu madrilenii si nu a primit deocamdata nici o oferta de prelungire a acestuia, deci, in consecinta, ar putea pleca de la Real in luna iunie, gratis.


Solari a fost si obiectul unei dispute intre cele doua cluburi, care s-a putut rezolva numai la tribunalul FIFA. Cind Inter l-a cedat pe Ronaldo spaniolilor, a primit suma de 36, 5 milioane de euro, plus jucatorul argentinian sau alte 10 milioane de euro, platibili pina in ianuarie 2003. La sfirsitul perioadei de transferari din iarna, Solari nu a acceptat insa conditiile pe care i le-au oferit italienii, Inter pretinzind in aceste conditii si cealalta suma de bani. Initial, Realul nu a dorit sa plateasca, pretinzind ca „Inter nu i-a oferit jucatorului un contract satisfacator“, insa FIFA a dat dreptate milanezilor.


Tratativele cu Lazio pentru Cesar s-au blocat din cauza unei diferente de un milion de euro intre cerere si oferta (Lazio doreste trei milioane, in timp ce Inter ofera doar doua) insa nu este exclus ca tranzactia sa fie deblocata pina pe 31 ianuarie, data limita de mercato in Serie A.


Pina la urma, Santiago Solari ar putea fi cea mai buna alternativa si, in acelasi timp, o afacere pe masura. Lasind la o parte faptul ca nu poate sa joace in Liga Campionilor, Inter l-ar putea lua in iunie pe argentinian fara sa plateasca vreun ban, cheltuielile constind doar in salariul jucatorului.


Inter incearca insa tot posibilul sa nu-l scape din mina pe atacantul brazilian Adriano, intrat in vizorul altor echipe grele din Europa, ca Real Madrid si Chelsea. Chiar daca au negat zilele trecute ca fotbalistul cariocas ar fi tentat de un transfer in rindul „galacticilor“, nerazzuri se tem ca Adriano sa nu urmeze traseul lui Rolando. Conducatorii lui Inter sint decisi sa-l pastreze cu orice pret pe brazilian, propunindu-i prelungirea contractului pina in 2010 (cel actual ii expira in 2008) si un salariu mai mare de trei miloane de euro pe sezon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS