21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCagliari si Inter, aproape de semifinale

Cagliari si Inter, aproape de semifinale

Dupa disputarea ultimelor doua partide din cadrul primei manse a sferturilor de finala ale Cupei Italiei, Cagliari si Inter au luat o optiune serioasa pentru accederea in semifinale. In fata a doar 2.000 de spectatori, sarzii
s-au impus cu 2-0, pe teren propriu, in fata Sampdoriei, dupa o prima repriza excelenta. Bianchi a marcat destul de repede, profitind si de o greseala a portarului (‘4), care s-a si accidentat la genunchi, iar Suazo, un permanent pericol pentru poarta „doriana“, a stabilit scorul final inca din minutul 24.


Interul a lasat deoparte remizele si s-a intors victorioasa de la Bergamo, cistigind cu 1-0 disputa cu „lanterna rosie“ din Serie A, Atalanta. Mancini a trimis in teren foarte multe rezerve, iar jocul elevilor sai a fost lipsit de claritate. Nerazzurri au fost insa salvati din nou de tinarul atacant nigerian Obafemi Martins, care a punctat in minutul 72, gol cu care a ajuns la cota 15 in acest sezon. Martins fusese introdus in teren in minutul 60, in locul lui Recoba, total lipsit de inspiratie. Gazdele au fost si ele aproape de gol, prin Sinigaglia si Lazzari, ultimul trimitind mingea in bara. Chiar daca a pierdut, Atalanta, echipa care a eliminat pe Juventus in faza anterioara, a avut multe momente bune de joc, oaspetii fiind deseori in corzi.


Milanul are dureri de cap cu Udinese


In celelalte doua partide din sferturi, disputate miercuri seara, Milan a invins greu pe Udinese, cu 3-2, in timp ce Roma a trecut la limita de Fiorentina, 1-0. Friulanii le-au dat din nou batai de cap „diavolilor“, conducind si de aceasta data pe „San Siro“, cum
s-a intimplat si in campionat. Dubla lui Di Michele (’22, ’37) a fost anulata de cea a lui Ambrosini (’17 ’68). Golul victoriei milaneze a fost reusit de brazilianul Serginho (’84), dar jucatorii lui Udinese cred ca au puterea sa ajunga in semifinale. „Ceea ce conteaza este ca baietii sint decisi sa continue lupta in acesta competitie, Cupa Italiei fiind un trofeul care ne lipseste“, a afirmat Luciano Spaletti, antrenorul celor din Udine. Golul tinarului De Rossi (’40) a adus victoria Romei pe „Olimpico“ in fata Fiorentinei, dar gruparea viola, pregatita acum de Dino Zoff, poate remonta diferenta in mansa secunda de pe „Artemio Franchi“.


Returul meciurilor din sferturile de finala ale Cupei Italiei se va disputa pe 16 si 17 martie, exceptie facind partida Inter – Atalanta, care se va juca pe 16 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS