3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBratu, Tamas si Petre sint pe faras

Bratu, Tamas si Petre sint pe faras

Multi dintre jucatorii români care evolueaza in campionatele din strainatate au mari probleme la cluburile la care sint legitimati. Din pacate, citiva dintre acestia erau in vizorul selectionerilor reprezentativelor de seniori si de tineret ale României, iar in prezent au sanse putine sa mai fie convocati.


Atacantul Florin Bratu a cerut clubului FC Nantes sa nu-l cedeze in liga a doua, la formatia Le Mans. Bratu, care a marcat doar doua goluri pentru „canari“, ar fi urmat sa plece in liga secunda, sub forma de imprumut, iar drumul in sens invers sa fie facut de portarul Yohann Pel. Florin Bratu, transferat in vara de la Galatasaray Istanbul, are contract cu FC Nantes pina in 2008.


La rindul sau, fundasul român al echipei Spartak Moscova, Gabriel Tamas, nu mai intra in calculele antrenorului Aleksandr Starkovs pentru acest sezon, el nefiind inclus in lotul deplasat la Marbella pentru un stagiu de pregatire care se va incheia pe 10 februarie. Din lotul formatiei moscovite mai fac parte doi jucatori români, Adrian Iencsi si Florin Soava. Mentionam ca Gabriel Tamas a fost deja convocat de antrenorul echipei nationale de tineret a României, Nicolae Manea, pentru meciul amical cu selectionata similara a Slovaciei, care va avea loc pe 8 februarie la Larnaca.


In sfirsit, Ovidiu Petre este foarte contestat de oficialii clubului Galatasaray Istanbul, motiv pentru care a hotarit sa negocieze cu Dinamo Bucuresti un transfer la aceasta formatie. Deoarece nu mai este dorit in lotul pregatit de Gica Hagi, revenirea sa in campionatul intern poate constitui cea mai buna solutie pentru a-si relansa cariera. Daca se va finaliza acesta transfer, Galatasaray va primi 50% dintr-o eventuala vinzare a lui Ovidiu Petre la o alta formatie.


Un alt jucator român care evolueaza in Turcia, Giani Kirita (Samsunspor), are probleme la echipa la care este legitimat dupa ce a fost suspendat de Comisia de Disciplina a Federatiei Turce de Fotbal pentru trei partide. Kirita a primit aceasta suspendare din cauza comportamentului pe care l-a avut fata de un jucator al echipei adverse in meciul cu Gaziantepspor, din optimile de finala ale Cupei Turciei, partida in care a fost eliminat, in minutul 95. Formatia Samsunspor a ratat calificarea in sferturile de finala ale competitiei, fiind invinsa de Gaziantepspor, cu scorul de 3-2, dupa prelungiri.


O veste buna ne vine din Belgia, acolo unde mijlocasul român Marius Mitu este foarte apreciat, el fiind plasat pe locul al treilea in clasamentul celor mai buni fotbalisti de anul trecut. Marius Mitu ar putea juca din vara la Anderlecht Bruxelles, cind se va incheia contractul sau cu Lierse. De serviciile sale mai sint interesate si echipele La Gantoise si RC Genk.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS