20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte stiri

Turneul de juniori de la Melbourne


Jucatoarea românca Monica Niculescu s-a calificat in sferturile de finala ale competitiei junioarelor din cadrul turneului de tenis de la Melbourne, Australian Open. In optimi, Monica Niculescu, cap de serie numarul sapte, a dispus de jucatoarea din Taipei, Wen Hsin Hsu, favorita numarul zece, in trei seturi, cu 6-1, 3-6, 6-1, meciul durind doua ore si sase minute. Adversara din sferturi a româncei este elvetianca Timea Bacsinszky, a doua favorita a concursului. La dublu junioare, perechea româna Sorana Cirstea/Monica Niculescu (nr. 7) a ratat calificarea in semifinale, cedind in trei seturi, cu 2-6, 6-3, 4-6, in fata favoritelor numarul doi, Viktoria Azarenko (Belarus)/Marina Erakovic (Noua Zeelanda).


Hanescu, in optimi la Heilbronn


Tenismanul român Victor Hanescu a acces in turul secund al challangerului de la Heilbronn (Germania), care se joaca pe suprafata rapida si este dotat cu premii de 100.000 de dolari. Românul l-a invins in runda inaugurala pe reprezentantul gazdelor, Bjorn Phau, scor 6-3, 6-4. In optimi, Hanescu va juca impotriva unui alt german, Philipp Petzschner. In proba de dublu, perechea Gabriel Trifu/Petr Pala (România/Cehia), cap de serie numarul unu, a invins, in primul tur, cu scorul de 6-1, 6-2, cuplul francez Thierry Ascione/Jerome Haehnel si va juca in sferturile de finala cu perechea Sebastien De Chaunac/Michal Mertinak (Franta/Slovacia), care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-2, cuplul italian Francesco Aldi/Daniele Bracciali. In cadrul unui alt turneu de tip challanger, de aceasta data pe zgura, la Santiago de Chile (Chile), cu premii de 25.000 de dolari, Razvan Sabau s-a calificat in turul secund dupa ce l-a invins pe favoritul secund al competitiei, spaniolul Albert Montanes, scor 6-4, 6-2. In optimi, Sabau va juca impotriva unui localnic, Phillip Harboe, care a trecut in runda inaugurala de italianul Federico Luzzi, scor 6-7, 6-3, 6-3. In schimb, Gabriel Moraru a fost eliminat inca din primul tur al turneului chilian fiind invins de costaricanul Juan Antonio Marin, scor 7-5, 4-6, 3-6. In proba de dublu, perechea Gabriel Moraru/Razvan Sabau a fost invinsa, in runda inaugurala, cu scorul de 6-2, 6-2, de cuplul Enzor Artoni/Ignacio Gonzalez King (Italia/Argentina), cap de serie numarul unu. In prima faza a turneului de la Porto Santo (Portugalia), programat pe zgura si dotat cu premii de 25.000 de dolari, tenismanul român Robert Hodel l-a invins pe rusul Alexei Gavrilov, care a abandonat la scorul 7-6, 2-3 pentru adversar. In optimi, Hodel il va intilni pe italianul Alessandro Picarri, care l-a intrecut in primul tur pe francezul Nicolas Coutelot, scor 7-5, 6-1.


Lansare de carte


La sediul Directiei pentru Sport a Judetului Dolj va avea loc astazi, de la ora 11.00, o lansare de carte. Intitulata „Cultura si Sportul“, aceasta este semnata de Aurel Danes, fostul inspector metodist al DSJ, autor si a altor citeva carti care au avut ca tema sportul. La Directia pentru Sport va mai fi prezentat, luna viitoare (15-17 februarie), si manuscrisul „Reforma si administratia in sport“, al carui autor este chiar directoarea DSJ, Daniel Popa. Tot in curind, forul care se ocupa cu activitatea sportiva din judet va beneficia si de o pagina pe internet. Site-ul este inca in lucru, dar cei care vor accesa adresa www.dtsdolj.ro pot afla deja amanunte atit despre activitatea directiei cit si rezultatele sportivilor doljeni in competitiile la care au participat.


Gala sportului scolar doljean


Liceul de Arta „Marin Sorescu“ din Craiova va gazdui miine, incepind cu ora 11.00, Gala sportului scolar doljean, festivitate la care vor fi premiati cei mai buni zece performeri scolari ai judetului, in urma rezultatelor obtinute anul trecut. Nu vor fi uitati insa nici antrenorii, cei care au stat in spatele succeselor repurtate de acestia in 2004. Premiile se vor oferi atit pentru sporturile individuale, cit si pentru cele de echipa. Printre laureatii de miine se vor numara si atleta Simona Barcau, considerata cea mai buna sportiva a anului trecut, Radu Oprescu (tenis de masa), care va fi desemnat cel mai bun la categoria jocuri sportive, precum si echipa de spada feminina de la LPS „Petrache Triscu“ si cea de volei masculin de la CN „Nicolae Titulescu“. Dintre antrenorii premiati vor fi Dumitru Popescu si Ionel Barbosu (scrima), pentru sporturile individuale, Daniel Savoiu (volei masculin) si Liviu Nicola (tenis de masa), la jocuri sportive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS