11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPlesan este pe teava

Plesan este pe teava

Dupa ce solutiile Galatasaray, Besiktas, Steaua si „Poli“ AEK Timisoara au cazut, varianta Dinamo parea ieri cea mai viabila pentru transferul lui Mihaita Plesan. Dinel Staicu a negat de dimineata un eventual schimb Plesan – Baltoi, plus un milion de dolari in vistieria clubului din Banie: „V-am mai spus, eu am nevoie de Plesan pina la vara.“


Dupa-amiaza insa, s-au vehiculat diverse ipoteze, alimentate de perfectarea transferului lui Ionel Danciulescu in China. Initial, s-a zvonit ca Dinel s-a inteles cu conducatorii dinamovisti pentru transferul lui Plesan contra unui milion de dolari, plus atacantul Tibor Moldovan, adus recent de la Apulum. Apoi s-a auzit ca din discutie ar fi iesit suma de transfer, Plesan urmind sa fie cedat contra a trei jucatori: Tames, Vlad Munteanu si Baltoi. In fine, ultima varianta vehiculata si, se pare, cea mai aproape de adevar, este trecerea lui Plesan in „Groapa“ pentru 500.000 de euro la care se adauga doi fotbalisti, Semeghin si Burca.


Nici una dintre aceste speculatii nu a fost confirmata de patronul Stiintei, care l-a insarcinat pe secretarul clubului, Cornel Volintiru, sa raspunda la apelurile presei.


Suporterii s-au adunat la cantonament


Vestea ca Plesan a fost vindut in „Stefan cel Mare“ s-a raspindit ieri foarte repede prin Craiova, 30 de suporteri fiind prezenti la cantonamentul din Lunca Jiului, unde alb-albastrii efectuau al doilea antrenament al zilei, pe terenul sintetic. Plesan s-a pregatit alaturi de colegii sai, dar a refuzat sa faca vreo declaratie, la fel ca si antrenorul echipei.


„Se incearca transformarea Universitatii in satelitul lui Dinamo. L-am acceptat pe Dragan, dar nu concepem sa fie dat Plesan la schimb cu Semeghin, Vlad Munteanu, Baltoi sau alte ciurucuri de care Dinamo incearca sa scape de citiva ani. Oricum, «sclavul» Burca nu are ce cauta inapoi la Craiova“, au spus suporterii, revoltati de zvonurile privind plecarea internationalului craiovean la Dinamo, la schimb cu anumiti jucatori care au evoluat mai mult la echipa a doua a „ciinilor“.


Popescu nu stia nimic


Gica Popescu a precizat ieri ca nu stie nimic despre tranzactia dintre Universitatea si Dinamo, aceasta urmind sa se efectueze intre conducatorii celor doua cluburi. „Eu sint plecat si nu stiu nimic despre acest schimb. Eu l-am sfatuit pe Plesan sa ramina la Craiova, dar, daca oficialii de la Universitatea si Dinamo se vor intelege, eu voi lua parte doar la discutiile legate de contractul jucatorului“, a spus Popescu.


Procuratorul a mai adaugat ca pentru Mihaita Plesan a picat si varianta transferului la Besiktas Istanbul. „Plesan nu mai are nici o oferta de afara, pentru ca, dupa Galatasaray, a picat si varianta Besiktas“, a explicat fostul international.


Andone il vrea pe termen lung


Antrenorul dinamovist Ioan Andone l-a sfatuit pe Mihaita Plesan sa vina la echipa sa, dar sa inteleaga ca Dinamo nu este o rampa de lansare pentru nici un fotbalist. „Noi negociem cu Craiova, dar si jucatorul trebuie sa vrea sa vina la Dinamo. Trebuie sa inteleaga ca Dinamo nu este o rampa de lansare pentru nici un jucator. Nu ma intereseaza daca vrea sa vina doar pentru sase luni“, a afirmat „Falcosul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS