15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpre o finala Federer - Roddick

Spre o finala Federer – Roddick

Americanul Andy Roddick s-a calificat in semifinalele Openului australian mai usor decit se prefigura, beneficiind de abandonul adversarului sau, rusul Nikolai Davidenko, in setul al treilea al disputei din sferturi. Roddick isi adjudecase primele doua seturi, 6-3, 7-5, dar rusul solicitase ajutorul medicului inca de la debutul setului secund. Pe parcurs, problemele cauzate de caldura excesiva s-au agravat, iar meciul s-a intrerupt la scorul 4-1 in setul al treilea.


„Am profitat de faptul ca stiam de problemele sale (ale lui Davidenko, n.r.). Dupa meciul din optimi, el a dezvaluit ca se confrunta cu probleme cauzate de caldura. Eu as fi luat cu mine aceasta informatie in mormint, decit sa o afle viitorul adversar“, a spus Roddick dupa meci.


„Mi-a fost foarte cald astazi. La inceputul meciului simteam ca nu mai pot respira, apoi nu mai puteam fugi si in final nu mai puteam controla mingea. Nu m-am simtit bine deloc“, a afirmat Davidenko, aflat la cea mai buna performanta a sa intr-un turneu de Mare Slem.


In semifinale, Andy Roddick, cap de serie numarul doi, va juca impotriva celui de-al treilea favorit, australianul Lleyton Hewitt, care l-a invins ieri, dupa un meci maraton, pe argentinianul David Nalbandian, scor 6-3, 6-2, 1-6, 3-6, 10-8, dupa mai mult de patru ore de joc.


In cealalta semifinala a Openului australian, favoritul principal, elvetianul Roger Federer, il va intilni pe rusul Marat Safin, al patrulea cap de serie al turneului.


Davenport-Dechy, a doua semifinala


Favorita gazdelor, Alicia Molik, cap de serie numarul zece, a fost eliminata in sferturile de finala de lidera clasamentului mondial, Lindsay Davenport, dupa un meci care a durat doua ore si jumatate pe arena „Rod Laver“. Cele doua si-au adjudecat cite un set cu acelasi scor 6-4, iar cel decisiv a avut o desfasurare dramatica, americanca cistigind in cele din urma, in „prelungiri“ cu 9-7.


Davenport va avea parte, in penultimul act al turneului de la Melbourne, de o adversara mai slab cotata, frantuzoaica Natalie Dechy, cap de serie numarul 19. Pe arena „Margaret Court“, Dechy a invins-o in sferturi pe elvetianca Patty Schnyder, cu 5-7, 6-1, 7-5, dupa doua ore si 33 de minute de joc, ultimul set durind nu mai putin de o ora si opt minute.


In cealalta semifinala feminina, rusoaica Maria Sarapova o va intilni pe americanca Serena Williams.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS