11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportKarl Malone se retrage

Karl Malone se retrage

Baschetbalistul american Karl Malone, care va fi primit in Hall of Fame, se apropie de momentul retragerii sale din activitate, o decizie in acest sens urmind sa o ia in viitoarele doua saptamini. In vara, Malone, de 41 de ani, s-a operat la ligamentele colaterale ale genunchiului drept, dupa ce a jucat doar 42 de partide pentru Los Angeles Lakers in sezonul trecut, declinind oferta de prelungire a contractului, de 1,65 milioane dolari pentru un an, dupa ce Lakers a pierdut finala NBA, cu Detroit Pistons.


Malone semnase pentru Lakers in incercarea de a cistiga titlul de campion in NBA, dar tentativa sa a esuat si nici nu se intrevad alte sanse de reusita. Lakers fiind in declin anul acesta, dupa ce l-a vindut pe Shaquille O’Neal. Karl Malone, supranumit „The Mailman“ (Postasul), a jucat 18 ani la Utah Jazz, cistigind 19 milioane de dolari in ultimul sezon la Jazz, inainte de a semna pentru Lakers, unde a cistigat doar 1,5 milioane. Malone, care a fost ofertat si de San Antonio Spurs, a fost ales in 1996 intre cei mai buni 50 de jucatori din istoria NBA.


Patronul echipei Lakers, Jerry Buss, a anuntat ca Malone va primi o slujba administrativa in cadrul clubului, daca va dori acest lucru dupa ce se retrage. In acest moment, Malone ocupa locul doi in clasamentul celor mai buni marcatori din istoria NBA, cu 36.928 puncte, inaintea lui Michael Jordan si dupa Kareem Abdul-Jabbar. De 14 ori component al selectionatei All-Star si cel mai bun jucator al NBA in anii 1996-97 si 1998-99, Malone are o medie de 25 de puncte si 10,1 recuperari pe meci in cariera sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS