22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportConsulul român le-a pus piedica brazilienilor

Consulul român le-a pus piedica brazilienilor

Desi despre venirea celor doi jucatori brazilieni in probe la Universitatea s-a vorbit inca de la inceputul lunii decembrie, nici pina ieri acestia nu obtinusera vizele de intrare in România. Conform ultimelor informatii, s-ar parea ca acestia vor primi vizele astazi, urmind apoi sa plece spre România.


Secretarul general al FC Universitatea, Cornel Volintiru, a explicat ieri ca vina intirzierii nu apartine clubului oltean: „Abia miine (astazi – n.r.), cei doi brazilieni vor primi viza si probabil ca simbata ar putea ajunge in România. Fotbalistii au trimis prin posta la Consulatul României toate actele necesare vizei, inclusiv pasapoartele, dar a aparut o problema neprevazuta. Consulul român din Brazilia a fost plecat intr-un concediu de o saptamina si abia acum a revenit. Fotbalistii care trebuie sa vina in probe la Universitatea sint la Rio de Janeiro, consulatul român este la Brasil, iar distanta dintre cele doua orase este de aproape 2.500 de kilometri. A fost o situatie complicata si din cauza asta, a distantei dintre domiciliul jucatorilor si consulatul român din Brazilia. Am vorbit personal cu secretara de la Consulatul Român care mi-a spus ca totul este in regula, adica jucatorii indeplinesc conditiile de a primi viza de România, doar ca stampila este in seiful consulului. Cu alte cuvinte, doar in prezenta consulului se pot elibera vizele, iar acesta vine miine (astazi – n.r.) la serviciu.“


Despre probele de joc pe care ar putea sa le dea cei doi brazilieni, oficialul Universitatii nu a oferit un raspuns clar. „Nu stiu cum sa facem, adica sa incercam sa-i ducem pe cei doi brazilieni in Turcia, deoarece proba de joc ar trebui sa o faca in meciurile din turneul din Antalya. Totul a devenit complicat si in mare intirziere din cauza faptului ca brazilienii nu au obtinut in timp util vizele. Recunosc, problema aceasta, adica a plecarii brazilienilor in turneul Universitatii din Turcia, este, la ora aceasta, una nesolutionata. In aceasta seara (aseara – n.r.) va veni domnul Staicu in Bucuresti si printre alte probleme vom discuta si aceasta. Ei trebuie dusi in Antalya, dar pentru asta trebuie luate de urgenta vize de Turcia si facute sincronizarile cu lotul echipei. Incercam sa rezolvam totul“, a punctat oficialul Universitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS