13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSebastien Loeb s-a impus in Principat

Sebastien Loeb s-a impus in Principat

Prima etapa a Campionatului Mondial de Raliuri 2005, Raliul Monte Carlo, s-a desfasurat la sfirsitul saptaminii trecute si a fost cistigata de pilotul francez Sebastien Loeb (Citroen Xsara WRC). Echipajul Sebastien Loeb / Daniel Elena a ocupat primul loc in clasamentul final, cu timpul de patru ore, 13 minute, cinci secunde si sase zecimi, fiind urmat de finlandezii Toni Gardemeister / Jakke Honkanen (Ford Focus WRC), la doua minute, 58 de secunde si trei zecimi, si de francezii Gilles Panizzi / Herv Panizzi (Mitsubishi Lancer WRC), la trei minute, 40 de secunde si o zecime.


Schwarz a ajuns la spital


Accidente serioase au suferit in timpul cursei Peter Solberg (Subaru), Francois Duval (Citroen) si Armin Schwarz (Skoda), acesta din urma fiind transportat la spital, din cauza problemelor medicale la umar. In clasamentul pilotilor, Loeb a acumulat zece puncte, fiind urmat de Gardemeister, cu opt puncte, si de G. Panizzi, cu sase puncte. In ierarhia constructorilor, primul loc este impartit de Citroen si de Ford, fiecare cu cite zece puncte, urmati de Mitsubishi si de Peugeot, cu cite noua puncte.


Panizzi: „Mitsubishi s-a intors!“


La conferinta de presa sustinuta la sfirsitul Raliului Monte Carlo, Sebastien Loeb a spus ca este incintat ca a debutat cu dreptul in noul sezon: „Sint mai bucuros decit in 2002, pentru ca acum totul a fost nou. M-am facut remarcat atunci conducind tot raliul pina cind penalizarea primita m-a facut sa cad pe locul secund. Insa de atunci acest raliu mi-a purtat noroc. De fiecare data cind iau startul sint foarte motivat si vreau sa cistig. Este ceva special cu acest raliu: este cel mai faimos dintre toate etapele si este locul de unde vine copilotul meu, Daniel. Nu se putea un start mai bun in sezonul 2005.“


La rindul sau, ocupantul locului secund in ierarhia Raliului Monte Carlo, Toni Gardemeister, s-a declarat multumit ca ambele masini Ford care au plecat in cursa au obtinut puncte: „Sint foarte fericit. Este un rezultat fantastic pentru noi, iar faptul ca am obtinut acest rezultat chiar in debutul campionatului ne face si mai fericiti. A fost o lupta frumoasa cu Gronholm si Solberg si dupa ce am aflat ca au probleme am stiut ca totul va fi OK. Faptul ca ambele masini Ford au punctat inseamna un start excelent si pentru echipa.“


In sfirsit, ocupantului locului al treilea in cursa din Principat, Gilles Panizzi, a laudat calitatile masinii pe care a concurat, Mitsubishi Lancer WRC: „Echipa avea nevoie de acest succes si acum toata lumea poate vedea ca Mitsubishi s-a intors! Este un rezultat important, care ne da incredere, si ma bucur ca mecanicii si inginerii nostri au de ce sa fie mindri. Am mai pilotat masini bune si in sezoanele precedente, insa niciodata nu am obtinut un rezultat mai favorabil ca acum pe acest traseu. Sa termin al treilea, la mine acasa, si in cel mai frumos raliu din lume este incredibil. Ma simt fantastic!“


Raliul Suediei va debuta pe 11 februarie


Urmatoarea etapa a Campionatului Mondial de Raliuri se va desfasura peste trei saptamini, in Suedia. Incepind de vineri, 11 februarie, dupa startul festiv din orasul Karlstad, echipele se vor intrece in singurul raliu cu conditii de iarna autentice. Timp de trei zile, pilotii vor parcurge un traseu de 360 de kilometri.


Sebastien Loeb sustine ca vrea sa-si apere victoria din 2004 in Raliul Suediei, insa crede ca sansele sale sint destul de mici deoarece va fi primul la start. Pilotul care ia primul startul intr-un astfel de raliu are dezavantajul ca actioneaza ca un plug de deszapezire, curatind traseul pentru cei care vin in urma sa.


„Raliul Suediei imi place foarte mult. Am cistigat anul trecut, deoarece eram intr-o forma excelenta si am avut o masina foarte buna. Sper ca voi putea fi la fel de competitiv si anul acesta si ca voi face parte dintre cei care vor lupta pentru victorie“, a spus Loeb.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS