12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFederer si Safin au triumfat

Federer si Safin au triumfat

Intilnirea mult asteptata dintre Roger Federer si Andre Agassi, din cadrul sferturilor de finala la Australian Open, a fost transata de primul. Numarul unu mondial l-a dominat in trei seturi de scurta durata pe american. In meciul cu Andre Agassi, elvetianul a dat un adevarat recital pe durata celor trei seturi, 6-3, 6-4, 6-4, reusind si 22 de asi. Cu toate acestea, Agassi nu a avut o prestatie mediocra, dar nu a putut face nimic in fata liderului clasamentului ATP, care a fost mai presus decit toate superlativele. Din spatele terenului, Federer a dominat meciul pe toata durata lui, obtinind cea de-a 26 victorie consecutiva a sa.


In semifinale, Federer il va intilni pe rusul Marat Safin, care a fost imperial in cele trei seturi disputate cu slovacul Dominik Hrbaty. Dupa un parcurs excelent, Dominik Hrbaty, cap de serie numarul 20, si-a atins limitele pe terenul central. Curajul, rezistenta psihica si vointa slovacului nu au fost de ajuns in fata talentului lui Marat Safin, favoritul numarul patru. Concentrat si exact, rusul a exploatat la maximum greselile adversarului sau, comise mai ales la serviciu, cistigind cu 6-2, 6-4, 6-2. In semifinale, insa, Safin va avea in fata sa „Everestul elvetian“.


Sarapova si Serena, in semifinale


Favorita numarul patru al turneului de la Australian Open, Maria Sarapova, o va intilni in semifinale pe americanca Serena Williams, cap de serie numarul sapte. Campioana de la Wimbledon s-a impus in fata compatrioatei sale, Svetlana Kuznetova, cap de serie numarul cinci, cu 4-6, 6-2, 6-2.


Singura componenta a familie Williams ramasa in concurs, Serena, a trecut in sferturi de frantuzoaica Amelie Mauresmo, scor 6-2, 6-2.


Pavel s-a oprit in sferturi la dublu


Andrei Pavel si partenerul sau ceh Tomas Berdych s-au oprit in sferturile de finala ale probei de dublu la Melbourne, fiind invinsi de perechea Jurgen Melzer (Austria)/Alexander Waske (Germania) in doua seturi terminate la tie-break, 7-6 (3), 7-6 (8), care au durat o ora si 38 de minute. Prin calificarea in turul al patrulea la Melbourne, Pavel a inregistrat cea mai buna performanta a sa in proba de dublu la un turneu de Mare Slem. „Cneazul“ a adunat la Australian Open 42.000 de dolari, respectiv 21.240 de la simplu si 20.800 de la dublu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS