15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea isi continua marsul spre titlu

Chelsea isi continua marsul spre titlu

Gruparea patronata de miliardarul rus Roman Abramovici nu pare a avea adversar in cursa spre titlul de campioana. Dupa etapa a 24-a din Premier League, Chelsea si-a pastrat avansul fata de principalele adversare Arsenal si Manchester, „diavolii“ aflindu-se la 11 puncte in spatele „albastrilor“, iar „tunarii“ la 13, insa trupa lui Wanger urma sa joace cu Newcastle.


Formatia pregatita de Jose Mourinho a obtinut simbata a 19-a victorie a sezonului (Chelsea are o singura infringere), trecind fara probleme pe teren propriu de Portsmouth. Terry si compania s-au impus cu 3-0, incheind conturile cu gruparea de pe locul 14 inca din prima repriza. Ivorianul Didier Drogba a reusit o dubla (’15, ’39), olandezul Arjen Robben trecindu-si si el numele pe lista marcatorilor (’21). De la sosirea tehnicianului portughez, Chelsea are o cu totul alta fata. Domina o competitie in care are cea mai buna defensiva (a primit doar opt goluri), dar are si al doilea atac din campionat, elevii lui Mourinho reusind 48 de goluri, cu patru mai putine decit Arsenal.


Intr-o alta partida, Manchester United a trecut cu 3-1 pe „Old Trafford“ de Aston Villa. Dupa ce Cristiano Ronaldo a deschis scorul pentru trupa lui Alex Ferguson (‘8), oaspetii au egalat in partea secunda prin Barry (’53), dar Saha (’56) si Scholes (’70) au adus victoria „diavolilor“.


Aceasta etapa a consemnat si a doua victorie din campionat a formatiei lui Cosmin Contra, West Bromwich Albion cistigind cu 2-0 confruntarea de pe teren propriu cu Manchester City. Din pacate pentru internationalul român, el nu a mai prins echipa de anul trecut, dupa ce a fost eliminat in partida pierduta acasa cu 5-0 in fata lui Liverpool, in prima zi dupa Craciun.


Iata si celelalte rezultate inregistrate simbata, in etapa a 24-a a campionatului Angliei: Birmingham City – Fulham 1-2 (Volz ’51 – autogol / A. Cole ’78 – p, P. Diop ’83), Crystal Palace – Tottenham 3-0 (Leigertwood ’66, Granville ’70, Johnson ’77 – p), Everton – Charlton 0-1 (Holland ’45), Norwich City – Middlesbrough 4-4 (Francis ’18, Ashton 80′, Drury ’89, McKenzie ’90 / Hasselbaink ’34, ’78, Queudrue ’49, ’55), Southampton – Liverpool 2-0 (Prutton ‘4, Crouch ’22), West Bromwich Albion – Manchester City 2-0 (K. Campbell ‘5, Wallwork ’81). Partida Arsenal – Newcastle s-a jucat ieri, dupa inchiderea editiei. Meciul Blackburn Rovers – Bolton Wanderers se va disputa asta-seara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS