16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia candideaza la organizarea CE 2012

România candideaza la organizarea CE 2012

Intr-o conferinta de presa organizata la Casa Fotbalului, presedintele FRF, Mircea Sandu, a spus ca membrii Comitetului Executiv au aprobat depunerea candidaturii României la organizarea Campionatului European din anul 2012. „Membrii Comitetului Executiv au aprobat sa trimitem la UEFA scrisoarea de intentie pentru candidatura la Campionatul European din 2012. Scrisoarea va fi trimisa pina la 31 ianuarie“, a spus Mircea Sandu.


Presedintele FRF a enumerat fazele prin care va trebui sa treaca depunerea unei candidaturi: „Pina pe 8 februarie, administratia UEFA va distribui conditiile de participare si garantiile pentru faza intii; pina la 21 iulie se vor trimite dosarele de candidatura; noiembrie 2005 – selectarea celor trei candidati pentru faza a doua; 17 noiembrie – anuntarea criteriilor pentru faza a doua; incepind din luna februarie 2006 – inspectii ale locatiilor; decembrie 2006 – Comitetul Executiv al UEFA va stabili tara care a cistigat dreptul de organizare“.


„Candidatura trebuie sustinuta de politicieni“


Mircea Sandu a spus ca rolul determinant pentru succesul candidaturii României il va avea sustinerea politica. „Noi am facut pasul de a inainta scrisoarea de intentie si, sigur, vom fi implicati pe o anumita bucatica – relatii permanente cu UEFA si a celor care vin in inspectii, dar mai departe nu este decit o decizie politica. Daca nu se doreste candidatura de catre politic, ne retragem, nu e nici o problema. Daca se doreste, atunci trebuie facute eforturi“, a precizat Sandu.


„Nasul“ a mentionat ca in cazul in care România nu va obtine candidatura, nu trebuie sa existe dezamagire, pentru ca se pot depune candidaturi si la editiile din 2016 si 2020.


„Sponsorii ocolesc FRF“


Presedintele FRF a spus ca firmele importante se feresc sa incheie contracte de sponsorizare cu FRF din cauza imaginii negative pe care o are fotbalul românesc. „Din cauza numeroaselor scandaluri din fotbalul românesc, a imaginii negative, a balacarelilor care sint in continuare, ma refer la acuzatiile la adresa arbitrilor, la adresa meciurilor strategice, sponsorii nu se prea inghesuie“, a spus Mircea Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS