21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportZahiu a fost retrogradat la o grupa de copii

Zahiu a fost retrogradat la o grupa de copii

Antrenorul Minerului Motru, Gabriel Zahiu, a fost demis de la conducerea divizionarei B dupa acuzatiile de spaga si lipsa de profesionalism la adresa presedintelui Vasile Cretan si a organizatorului de competitii Mihai Cernica. La citeva ore de la aceste afirmatii, Consiliul Director al echipei din Motru s-a intrunit in sedinta de urgenta si a hotarit retrogradarea lui Zahiu ca antrenor la grupa de copii 1989, respectind contractul intre cele doua parti. Desi au amenintat cu greva in cazul demiterii tehnicianului, jucatorii s-au prezentat la antrenament la rugamintea lui Zahiu. „Nu stiu de ce s-a ajuns la aceasta decizie, pentru ca atit noi, cit si nea Gabi ne-am facut datoria atit cit am putut. Noi, echipa, am hotarit ca, in cazul demiterii, nu ne vom mai prezenta la echipa. La rugamintea sa am iesit insa la antrenament, pentru ca vrem sa lucram in continuare cu el“, a afirmat unul dintre cei mai valorosi fotbalisti in turul campiontului, B. Popescu. Zahiu este sustinut si de alti jucatori, unii amenintind ca o sa paraseasca formatia o data cu antrenorul, in timp ce altii se vor supune deciziei conducerii.


Presedintele Cretan i-a avertizat pe jucatori ca fiind sub contract cu clubul, sint supusi regulilor interne si nu au nici o motivatie sa nu se pregateasca. Iar, pe deasupra, nu ei stabilesc antrenorul, ci conducerea.


„Nu recunosc demiterea pentru ca este un abuz. Eu am un contract, vreau sa-l respect. Am echipa si dreptatea de partea mea. O sa antrenez in continuare“, este convins Gabi Zahiu, care mai spune ca decizia schimbarii lui era gindita de mai mult timp, fapt confirmat si de presedintele Cretan. Acesta a recunoscut ca a purtat tratative cu Silviu Lung inca de la turneul de fotbal in sala de la Tirgu Jiu, de la sfirsitul anului trecut, precum si cu Victor Rosca, in dimineata zilei in care Zahiu a facut declaratiile.


„De ieri-dimineata era gindita mutarea, inainte de a face eu declaratiile. De ieri l-au sunat pe domnul Rosca. Imediat dupa sedinta CD mi-au taiat telefonul, iar astazi, pina la ora 12.00, trebuie sa eliberez si vila. In contract, am casa, masa, transport, telefon, deci ei se joaca cu legile. O sa plec la Baile Felix cu baietii. Jucatorii sint alaturi de mine cu toate ca au fost santajati ca nu o sa mai aiba sprijin financiar“, a mai mentionat Zahiu.


Conducerea a avansat si trei nume pentru banca tehnica a „minerilor“, pe linga cele ale lui Silviu Lung si Victor Rosca lista fiind completata de Puiu Buburuz.


„Spaga“ este la Baile Felix


Suma de 80 milioane de lei vehiculata de catre antrenorul Gabi Zahiu ca ar fi ajuns in buzunarul lui Cretan cu ajutorul lui Cernica se afla la Baile Felix, ca avans la cantonamentul care va incepe pe 24 februarie in statiunea bihoreana. „Acuzatii“ s-au aparat sustinind ca la cantonamentul precedent orgnizat la Felix s-a facut o economie de 50 de milioane, bani ramasi in contul stabilimentului unde au fost cazati si care vor fi folositi in acest an. Presedintele sectiei de fotbal, Daniel Burlan, a lamurit si inexistenta ROI invocata de Zahiu, sustinind ca este in vigoare regulamentul semnat anul trecut, deoarece nu s-au schimbat obiectivele formatiei.


Data scadentei


Antrenorului Zahiu i se va retine din salariu amenda de 300 de euro dictata de Comisia de Disciplina a FRF dupa evenimentele din partida cu Unirea Urziceni, deoarece sanctiunea a fost dictata clubului, iar conducatorii au fost obligati sa o plateasca. De asemenea, i se vor retine banii consumati pe telefonul mobil al clubului peste suma de 50 euro stipulata in contract. Lui Zahiu, conducerea ii reproseaza ca nu a promovat nici un junior din cadrul clubului, preferind jucatori deja formati, care costa destui bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS