11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportToni Alexe a murit intr-un accident de masina

Toni Alexe a murit intr-un accident de masina

Ieri-dimineata, in jurul orei 6.00, baschetbalistul echipei Asesoft Ploiesti, Antonio Alexe, de 35 de ani, a decedat in urma unui tragic accident de masina. Acesta conducea un autoturism marca Peugeot, dinspre Ploiesti spre Brasov, pe DN1. La kilometrul 120, intr-o curba deosebit de periculoasa de pe drumul de centura al statiunii Sinaia, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de drum, Alexe a pierdut controlul asupra directiei masinii, a derapat, a intrat pe contrasens si a lovit frontal un autocamion marca Roman, cu numar de Brasov, condus de M. Gheorghe, de 36 de ani, din Buzau. Dupa primele constatari ale politiei, se pare ca baschetbalistul a murit pe loc, masina fiind avariata in proportie de 60 la suta.


15 puncte la ultimul meci


Antonio Alexe marcase, joi seara, 15 puncte in partida pe care echipa sa, CSU Asesoft Ploiesti, a cistigat-o cu 82-52 in fata echipei bulgare Spartak Euroins Sofia, reusind astfel sa se califice in premiera in turneul final al Conferintei de Sud din Cupa FIBA Europe. In partida tur a play-off-ului, Spartak cistigase la Sofia cu 98-81. Toni Alexe a fost unul dintre artizanii acestei performante, inregistrind 15 puncte, cinci recuperari si doua pase decisive.


„Cel mai mare capitan pe care l-a avut nationala“


Lumea baschetului a fost socata de disparitia lui Toni Alexe, cei care l-au cunoscut recunoscind ca sportul românesc a pierdut un mare campion. „A fost cel mai mare capitan pe care l-a avut nationala si, din pacate, numai asa a putut fi rapus un mare capitan. Isi dorea sa mai joace in Final Four, sa mai joace finala campionatului, sa cistige titlul si apoi sa se retraga“, a spus Ioan Dobrescu, presedintele FRB.


„Aseara (joi seara-n.r.), dupa meciul cu bulgarii, am mers cu totii sa sarbatorim victoria. El nu a vrut sa bea nici macar o bere, spunind ca vrea sa plece la Oradea sa-si vada fetita. Nu l-am putut convinge sa ramina, iar la ora 12 noaptea a plecat sa se odihneasca pentru citeva ore“, a dezvaluit Alexandru Iacobescu, presedintele echipei Asesoft Ploiesti.


Intr-un comunicat de presa, Comitetul Olimpic Sportiv Român a transmis „intreaga sa compasiune“ familiei baschetbalistului Toni Alexe. „Baschetul si sportul românesc au pierdut nu numai un sportiv de mare valoare, ci si un om cu un caracter deosebit“, se arata in telegrama COSR. Antonio Alexe s-a nascut pe 21 decembrie 1969, la Constanta. A inceput baschetul la echipa Farul Constanta, dupa care s-a transferat la formatia Dinamo Oradea. In anul 1995 a fost achizitionat de echipa Szolnok Olaj (Ungaria), pentru care a jucat trei sezoane. Sezonul 1999-2000 l-a jucat tot in Ungaria, la formatia Sopron. Urmatorii doi ani a evoluat pentru West Petrom Arad, dupa care a jucat un an la echipa ungara Falco Szombathely. Din anul 2003 se afla la CSU Asesoft Ploiesti.


Alexe evoluase in peste o suta de meciuri la echipa nationala a României. Era casatorit si avea o fetita de cinci ani, Paula.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS