15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarbara Schett s-a lasat de tenis

Barbara Schett s-a lasat de tenis

Meciul din turul secund al Openului Australian, pierdut in fata slovacei Daniela Hantuchova, scor 4-6, 2-6, a fost ultimul din cariera austriecei Barbara Schett. Jucatoarea de 28 de ani din Innsbruck a decis inca de la jumatatea anului trecut sa renunte la tenis daca nu isi va imbunatati jocul si implicit rezultatele.


„Am jucat la Melbourne, deoarece este turneul meu preferat si mi-am dorit sa-mi inchei cariera aici. Chiar daca as fi inregistrat o performanta remarcabila la Australian Open, imi mentineam decizia. Nu mai am aceeasi pasiune pentru tenis“, a spus Schett dupa ultimul meci al carierei.


Totusi, ultima minge jucata la Australian Open a emotionat-o profund pe austriaca: „Nu am avut nici o emotie in plus fata de alte meciuri pina cind adversara mea a avut minge de meci. Atunci, deodata, m-am trezit ca aveam lacrimi in ochi.“


In cei 12 ani petrecuti in circuitul WTA, Barbara Schett a cistigat trei turnee la simplu, zece la dublu, dar marea dezamagire a sa a fost ratarea adjudecarii unui turneu de Mare Slem, cea mai buna performanta fiind un sfert de finala la US Open in 1999.


„Intotdeauna am crezut ca puteam sa ma clasez mai sus in clasamentul mondial, dar pot spune ca, la final, sint multumita de ceea ce am realizat“, a dezvaluit Schett, a carei cea mai buna pozitie in circuit a fost locul sapte, iar sfirsitul carierei a gasit-o pe locul 97.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS