10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisul, traditie de familie

Tenisul, traditie de familie

In ziua a treia a turneului de la Melbourne, ambii copii ai familiei Safin, Marat si Dinara, au jucat pe arena „Vodafone“. Daca favoritul numarul patru din proba masculina si-a spulberat adversarul, veteranul ceh Ulirach, Dinara nu a avut sansa unei oponente accesibile, ea intilnind-o pe frantuzoaica Amelie Mauresmo, cap de serie numarul doi. Tinara rusoaica a reusit sa se impuna in fata puternicei sale adversare doar in primul set, pe care l-a cistigat cu 6-2, insa urmatoarele doua au revenit clar lui Amelie.


„Marat imi spune sa ma distrez, sa ma relaxez cind sint pe teren. Mi-am dat seama insa ca nu pot scapa asa usor de presiunea pe care o simt in urma permanentei comparatii cu el. A avut rezultate deosebite inaintea mea si toti se asteapta sa il egalez, iar aceasta concurenta cu faima sa nu prea ma ajuta“, s-a confesat dupa meci Safina, numarul 44 in clasamentul WTA.


Australian Open este o afacere de familie si pentru celebrele surori Venus si Serena Williams, dar exista si alti participanti care mostenesc traditia familiei in tenis. Astfel, pe tabloul principal de la Melbourne au fost inscrisi gemenii americani Mike si Bob Bryan, care domina de citiva ani proba de dublu masculin, surorile australiene Evie si Daniella Dominikovic, iar familia Black din Zimbabwe a trimis la primul turneu de Mare Slem al anului doi reprezentanti, Wayne la masculin si Cara la feminin, fratele lor mai mare, Byron, lipsind de aceasta data.


In turul trei la Melbourne s-au calificat si surorile lui Richard Krajicek si Malivai Washington, finalistii de la Wimbledon din 1996. Michaella Krajicek, sora cistigatorului de atunci, si Mashona Washington tind sa devina demne urmase ale deja legendarilor lor frati.


De-a lungul timpului, in prim-plan au aparut familiile McEnroe (John si Patrick), Medvedev (Andrei si Natalia), dar si Helena Sukova si Cyril Suk, ultimul participind si anul acesta in turneele de dublu masculin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS