10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPilotul belgian De Mevius a fost operat de urgenta

Pilotul belgian De Mevius a fost operat de urgenta

Pilotul belgian Gregoire de Mevius, accidentat grav pe 10 ianuarie, in etapa a 10-a a Raliului Dakar 2005, a fost operat de urgenta la inceputul acestei saptamini, la Namur, de o dubla fractura in zona cervicala. Pilotului echipei Nissan i-a fost implantata o placa pentru consolidarea celei de-a cincea vertebre, operatia desfasurindu-se bine.


Dupa accident, medicii raliului, apoi cei ai spitalului din Dakar unde a fost internat au diagnosticat doar doua coaste fisurate si citeva hematoame. Acuzind dureri puternice la revenirea sa in Belgia, De Mevius a consultat un specialist, care a descoperit o dubla fractura la vertebrele cervicale.


„Nu stiu cum au putut sa nu vada acest lucru in Africa“, a spus sotia pilotului, criticindu-i pe medicii raliului. „A cincea vertebra cervicala este cea in care se afla centrii nervosi care comanda functiile cardiace si pulmonare. La o miscare brusca, Gregoire ar fi putut muri. Medicii mi-au explicat ca exact asa s-a intimplat cu Fabrizio Meoni (motociclistul italian, decedat in timpul raliului – n.r.), care ar fi suferit un stop cardiac din cauza unei fracturi la a cincea vertebra cervicala“, a explicat ea.


Gregoire de Mevius, care are 42 de ani, ar putea, din cauza acestei accidentari, sa-si incheie cariera sportiva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS