12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Disponibilizari la „GP“


Gica Popescu, patronul Scolii de Fotbal de la „Hanul Doctorului“, aflat pentru citeva ore in Banie, a decis, printre altele, ca doi antrenori de la „GP“, Toma si Voica, sa fie disponibilizati. Explicatia oficiala oferita de Gica Popescu a fost aceea ca scoala care ii poarta numele si pe care o finanteaza integral va intra, in etape, intr-un proces de reorganizare. Prima masura a fost oarecum surprinzatoare, reducerea numarului de antrenori, iar de la vara vor fi initiate si altele. Dorel Toma, unul dintre cei doi tehnicieni disponibilizati de catre Gica Popescu, a spus: „Nu doresc sa comentez. Chiar daca nu-mi convine si ma consider nedreptatit, ma supun deciziei lui Gica Popescu. Nu am primit nici o explicatie plauzibila decit aceea ca scoala trece prin modificari. Asta-i viata!“ Intrebat despre planurile de viitor, Toma a afirmat ca l-ar tenta ideea infiintarii unui centru privat de fotbal, cum este cel al lui Costica Donose.


„Minerii“ se reunesc miine


Divizionara C Minerul Matasari a aminat reunirea lotului programata pentru ieri din cauza lipsei conditiilor de pregatire. Jucatorii au fost anuntati sa se prezinte miine la stadion, deoarece s-a spart cazanul de apa calda, iar pina la acea data defectiunea va fi remediata. „Minerii“ s-au grabit sa-si reia antrenamentele, fiind prima divizionara C gorjeana care trebuia sa se intoarca din vacanta. Situatia din clasament a gruparii impune acest lucru, Minerul Matasari aflindu-se pe un loc retrogradant dupa un tur foarte slab. Sperantele presedintelui Ion Moraru sint foarte optimiste, acesta pronosticind o clasare la finalul campionatului in primele trei formatii. Actuala pozitie este pusa pe seama ghinioanelor dupa ce, multi ani, matasarenii au arbitrat seria din care au facut parte. Portarul transferat in vara de la Pandurii, Dorin Hirsu, s-a pregatit in aceste zile cu FC Caracal, insa antrenorul Constantin Trifu dezminte despartirea de valorosul sau jucator: „Hirsu este jucatorul nostru definitiv. Nu am cunostinta de vreun transfer. O sa avem o discutie cu el pentru a clarifica lucrurile.“


„Pandurii“ i-au umilit pe unguri 


 Grupa 1996 a clubului Pandurii Tirgu Jiu, antrenata de Ion Radulescu, a participat la sfirsitul saptaminii trecute la un turneu international la Arad, unde s-a clasat pe locul doi. Micutii fotbalisti gorjeni au fost invinsi in finala competitiei de catre formatia gazda, Atletico Arad I, cu scorul de 3-1. Golul oltenilor a fost marcat de catre Preoteasa. La grupa la care au participat tinerii „panduri“ s-au inscris opt formatii repartizate in doua serii. Pandurii a trecut in prima faza de UTA, scor 1-0 (gol Preoteasa), Ripensia Timisoara, scor 2-0 (Mitu, Gardeli) si a remizat, 1-1, cu Atletico Arad II, prin golul reusit de Trusca. In semifinale, tirgujienii au invins gruparea maghiara Debrecen, cu 3-0, gratie reusitelor lui Preoteasa, Gardeli si Trusca. Pe linga premiile oferite locului doi, Pandurii s-a mai intors la Tirgu Jiu si cu trofeul de cel mai bun portar, primit de Vladut Lazar.


Divizia A la futsal


Lupta pentru locul al saselea al clasamentului Diviziei A la futsal a devenit tot mai acerba, printre candidatele la obtinerea acestei pozitii fiind si echipele craiovene Senic si Energoconstructia. In cadrul etapei a 18-a, Senic a dispus, in meciul jucat in sala din Valea Vlaicii, de Silvanus Resita, cu 5-3, in timp ce Energo a cistigat, tot pe teren propriu, partida cu Futsal Venus Timisoara, scor 5-2. In urma acestei etape, care a consemnat si infringerea echipei Gomonth Ploiesti la Odorheiu Secuiesc, scor 8-2, echipele craiovene s-au apropiat la un punct, Senic, respectiv doua puncte, Energoconstructia, de locul care asigura participarea in play-off. Desi mai sint opt etape pina la final, derbiul craiovean programat peste o luna ar putea fi decisiv in privinta ocupantei pozitiei a sasea. In etapa urmatoare, programata la finalul acestei saptamini, Senic se va deplasa la Constanta, unde va intilni ocupanta locului al doilea, Futsal Municipal, in timp ce Energo va juca la Ploiesti, in sala echipei Gomonth. Cealalta formatie olteana, MB Pandurii, a obtinut un egal miraculos acasa, 7-7, cu ACS 3 Bucuresti. Cu Canavoiu, Serban si Girlea in tribuna, dar cu Tuvene, Buliga, Togoi si Vacaru, recent transferati, gorjenii au reusit in extremis sa remizeze, cu zece secunde inainte de final, prin Malaele, echipa raminind pe locurile care o duc in barajul de supravietuire in prima divizie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS