22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea este aproape campioana

Chelsea este aproape campioana

Desi mai sint 15 runde pina la finalul campionatului, Chelsea pare sa se fi desprins decisiv in Premiership, luind un avans de zece puncte fata de Arsenal, ocupanta locului secund. De asemenea, formatia lui Jose Mourinho este la un pas de finala Cupei Ligii, fiind angrenata si in optimile Ligii Campionilor.


Simbata, albastrii lui Abramovici au profitat de un nou pas gresit al campioanei Arsenal, care a pierdut la Bolton, in urma unei gafe a goal-keeper-ului spaniol Almunia. „Stiu ca mai sint destule etape, dar Chelsea se afla la o distanta linistitoare. Ca sa mai putem cistiga noi titlul trebuie sa-l piarda Chelsea“, a afirmat Arsene Wenger, managerul lui Arsenal, care a evitat sa-si critice portarul, Almunia, in ciuda erorii care ii poate costa pe „tunari“ titlul de campioana.


Chelsea are un parcurs fara greseala, derbiul londonez cu Tottenham fiind adjudecat prin dubla lui Frank Lampard. Liderul detasat din Premier League a pierdut o singura data in acest sezon si a primit doar opt goluri in 23 de meciuri, Mourinho punind la punct o defensiva imbatabila. „Nu cred ca exista un fan al lui Chelsea mai infocat decit mine. Vreau sa cistigam titlul mai mult decit orice sau oricine, apoi pot sa mor fericit“, a exclamat capitanul lui Chelsea, John Terry, dupa victoria de pe „White Hart Lane“, care i-a adus pe albastrii mai aproape de un titlu visat de multi ani.


„Premiu“ pentru Rooney, un telefon


Golul lui Rooney, facilitat de eroarea portarului polonez Jerzy Dudek, a adus victoria lui Manchester United pe „Anfield Road“, Liverpool pierzind al doilea derbi intr-o luna pe teren propriu, dupa cel cu Chelsea. Bucuria internationalului englez dupa inscrierea golul a fost taxata de un fan al lui „Reds“, care a aruncat cu un telefon mobil spre Rooney, fiind imediat arestat de fortele de ordine.


Morientes a debutat la „cormorani“ si a facut cuplu in ofensiva cu Milan Baros, dar spaniolul nu a reusit mare lucru, fiind schimbat cu 15 minute inainte de final de compatriotul sau Antonio Nunez. Chiar daca oaspetii au jucat ultima jumatate de ora in inferioritate numerica, dupa eliminarea lui Brown, Rafa Benitez nu a riscat sa trimita in teren al treilea atacant. „A fost greu pentru Morientes si are nevoie de timp pentru a reveni in forma. El a spus ca era foarte obosit atunci cind l-am inlocuit. Dar acum stie cum trebuie sa joace in Premier League si va fi mai bun, dupa mai multe antrenamente“, a comentat Benitez debutul spaniolului.


„Am venit, am inscris, iar dupa ce am ramas in zece jucatori a trebuit sa rezistam. Si am rezistat. In acest moment jucam mai bine decit Chelsea si Arsenal“, a fost „amenintarea“ lansata dupa meci de Alex Ferguson rivalelor in lupta pentru titlu.


Rezultatele meciurilor de simbata: Tottenham – Chelsea 0-2 (Lampard ’39-p, ’90), Liverpool – Manchester United 0-1 (Rooney ’21), Bolton – Arsenal 1-0 (Giannakopoulos ’41), Portsmouth – Blackburn 0-1 (Pedersen ’55), Newcastle – Southampton 2-1 (Shearer ’10-p, Bramble ’38 / Crouch ’42), Manchester City – Crystal Palace 3-1 (Wright-Phillips ’13, ’90, Fowler ’16 / Powell ’33), Charlton – Birmingham 3-1 (El Karkouri ‘9, Bartlett ’67, Murphy ’75 / Melchiot ’62), Aston Villa – Norwich 3-0 (Ridgewell ‘9, Hendrie ’27, Solano ’76).


In clasament, Chelsea are 58 de puncte si este urmata de Arsenal (48 p), Manchester United (47 p), Everton (43 p) si Liverpool (37 p).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS