8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVan Gaal va antrena pe AZ Alkmaar

Van Gaal va antrena pe AZ Alkmaar

Fostul tehnician a echipelor Ajax si Barcelona, Louis van Gaal, va pregati din sezonul viitor formatia AZ Alkmaar. Van Gaal, de 53 de ani, a semnat un contract pe trei ani cu campioana de toamna a campionatului olandez si il va inlocui pe Co Adriaanse, a carui intelegere expira in vara. AZ conduce la jumatatea intrecerii, fiind urmata in clasament de PSV, Ajax si Feyenoord. Totodata, Alkmaar este calificata in saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA, unde va intilni formatia germana Alemannia Aachen.


Ca antrenor, Van Gaal are o carte de vizita impresionanta, cistigind cu Ajax Amsterdam trei titluri de campion al Olandei, Cupa UEFA in 1992 si Liga Campionilor in 1995. Tehnicianul olandez a pregatit si reprezentativa „Portocalei mecanice“ intre 2000-2002, dar nu a reusit calificarea la CM 2002, dupa care a plecat la Barcelona (2002-2003), de unde a fost concediat, dupa ce gruparea catalana ajunsese la mijlocul clasamentului. Ultimul loc de munca a lui Louis Van Gaal a fost la Ajax, unde a ocupat functia de director tehnic, dar s-a despartit de „lancieri“ in octombrie, din cauza unor divergente de strategie.


„Am ales aceasta formatia pentru ca se bucura de o organizare stabila, unde pot sa lucrez in liniste. AZ Alkmaar este insa si o echipa valoroasa cu care pot spera sa fac performanta. Ambitiile mele se potrivesc cu cele ale clubului“, a afirmat Van Gaal, care are totusi destule amintiri de la actuala revelatie a campionatului olandez. AZ este echipa la care el si-a inceput cariera de antrenor, in 1986, dupa ce tot aici si-o incheiase pe cea de jucator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS