16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUnde joaca Universitatea meciul cu FC Arges?

Unde joaca Universitatea meciul cu FC Arges?

Universitatea Craiova nu s-a decis inca unde va disputa partida din prima etapa returului, contra lui FC Arges. Stadionul „Ion Oblemenco“ este inaccesibil dupa suspendarea de o etapa primita in urma intrarii unui suporter pe terenul de joc la meciul cu Dinamo, iar alternativele nu sint dintre cele mai fericite. Orasele care ar putea gazdui Universitatea pentru o etapa sint: Tirgu Jiu, Caracal, Slatina si Rimnicu Vilcea.


La Tirgu Jiu a aparut problema gazonului


Atunci cind solutia parea sa se fi gasit, prin organizarea partidei la Tirgu Jiu, cei de la Pandurii s-au razgindit. Universitatea ar fi dorit ca meciul sa se dispute vineri, 4 martie, inaintea jocului pe care divizionara B urmeaza sa-l sustina simbata dimineata cu CS Otopeni, un derbi al seriei a doua. Oficialii clubului gorjean au refuzat insa aceasta propunere, deoarece nu este convenabila din punctul de vedere al starii gazonului, care in luna martie nu ar fi in stare sa suporte doua meciuri in doua zile. Aceeasi atitudine au avut-o si craiovenii fata de programarea partidei cu FC Arges pe „Municipalul“ din Tirgu Jiu, pentru ziua de duminica, 6 martie.


In acest moment, o solutie viabila o reprezinta stadionul „Parc“ din Caracal, acolo unde isi disputa de obicei jocurile de campionat divizionara B FC Caracal. Echipa antrenata de Nicolae Ungureanu va debuta in retur in deplasare, la International Pitesti, asa ca terenul ar fi disponibil, iar autoritatile orasului nu s-ar opune organizarii unui joc de Divizia A.
Alt motiv pro-Caracal ar fi sprijinul suporterilor pe care l-ar avea Stiinta acolo, din acest punct de vedere fiind alegerea cea mai potrivita. Un argument impotriva disputarii meciului la Caracal il constituie capacitatea stadionului „Parc“ (cu indulgenta 10.000 de locuri), in conditiile in care este asteptata o afluenta de spectatori tinind cont ca este startul sezonului.


Desi nu era luat in calcul pina acum, Rimnicu Vilcea are sanse mari sa gazduiasca disputa Universitatea – FC Arges. Edilii orasului si-au exprimat intentia de a pune la dispozitie stadionul „Zavoi“ echipei craiovene, fara vreo pretentie materiala, dar reticenta oficialilor Universitatii este cauzata de distanta destul de mare fata de Banie, o deplasare la Rimnicu Vilcea fiind mai accesibila fanilor pitesteni decit celor alb-albastri.


In cazul orasului Slatina intra in discutie distanta fata de Craiova la care trebuie sa se dispute meciul, regulamentul prevazind un minimum de 60 de kilometri in cazul in care o echipa are terenul suspendat.


In urma cu opt ani, cind Universitatea avea terenul suspendat in urma incidentelor de la meciul cu Sportul, prima etapa pe teren neutru alb-albastrii au disputat-o chiar impotriva lui FC Arges, la Drobeta Turnu Severin. Atunci, Jean Barbu si compania au cistigat cu 3-1. O reeditare a acelui meci in orasul de la Dunare este departe de a fi pusa in practica, din cauza distantei mari la care se afla Severinul de Pitesti, oaspetii putind solicita craiovenilor plata cheltuielilor pe care le presupun deplasarea si cazarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII