7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNu a fost loc de surprize

Nu a fost loc de surprize

• Milan, Inter, Sampdoria si Fiorentina s-au calificat fara emotii in sferturile de finala • Vali Nastase, Codrea si Zicu au parasit competitia

In campionatul italian, miercuri s-au disputat patru partide din cadrul mansei secunde a optimilor Cupei. Rezultatele nu au lasat loc de surprize, favoritele, care luasera o optiune serioasa de calificare inca din tur, trecind mai departe in sferturi.

Pentru trupa lui Carlo Ancelotti a fost o simpla formalitate sa acceada in sferturile de finala ale Cupei Italiei dupa ce s-a impus in ambele manse ale confruntarii cu Palermo. In disputa de pe „Giusepe Meazza“, Milanul pleca de la scorul de 2-1, la final tabela aratind 2-0 pentru rossoneri. „Diavolii“ au intrat pe teren fara vedetele Dida, Cafu, Maldini, Sevcenko, Crespo si Kaka, dar nici asa sicilienii nu au putut emite pretentii. In defensiva Milanului a revenit olandezul Jaap Stam, care a facut pereche cu Nesta, iar cu trei minute inainte de final Ancelotti l-a introdus si pe Esajas, un olandez revenit in fotbal dupa o pauza mai lunga, adus la recomandarea lui Davids. Pe un stadion pustiu (la meci au asistat doar 4.500 de spectatori) Brocchi a deschis scorul in minutul 19, cu un sut de la distanta, danezul Tomasson punctind pentru 2-0 in minutul 77, cind a transformat un penalti obtinut tot de el.

Si cealalta echipa din Milano a ajuns in sferturi. Inter a aratat ca este in mare forma si s-a impus pe „Dall’Ara“ in fata Bolognei cu scorul inregistrat si in tur, 3-1. Diferenta a facut-o nigerianul Martins, printr-un hat-trick reusit in repriza secunda, cu care a intors rezultatul, dupa ce, la pauza, gazdele intrasera in avantaj de un gol. Partida a fost insa una plictisitoare, in prima sa parte, Bologna neavind forta sa puna probleme elevilor lui Mancini, care nu prea s-au omorit cu firea. Dar, cind toata lumea se gindea la pauza, inclusiv defensiva interista, Binotto l-a invins pe Fontana (’45).

La reluare, a iesit la rampa Martins, care, sustinut in atac de Recoba, a punctat de trei ori. Tinarul nigerian a eclipsat revenirile pe teren ale lui Davids si Veron, fiind din nou eroul meciului, cum se intimplase si in ultima etapa de campionat, cind a avut o contributie importanta la intoarcerea rezultatului in disputa cu Sampdoria. Martins a marcat in minutele 56, 82 si 85, ducind pe nerazzurri in sferturi. La Bologna, fundasul roman Valentin Nastase a fost titular, el fiind inlocuit in minutul 76 cu Gamberini.

Fiorentina a umilit Parma

Intr-o alta partida, Sampdoria Genova a fost invinsa pe teren propriu cu scorul de 2-1 de formatia din Serie B AC Torino, dar s-a calificat in sferturile de finala gratie victoriei cu 2-0 obtinuta in meciul tur. Pentru Torino a inscris Franco (’49 si ’82), iar golul genovezilor a fost marcat de Kutuzov (’59). La oaspeti, mijlocasul roman Paul Codrea a fost titular, antrenorul Rossi folosindu-l pe toata durata partidei. De altfel, tehnicianul torinezilor a si afirmat in citeva rinduri ca ex-pitesteanul este unul din oamenii sai de baza, lipsa sa cunoscindu-se in teren.

In ultimul meci disputat miercuri, Parma a fost umilita pe „Ennio Tardini“ de Fiorentina, formatia „viola“ cistigind cu 3-0, toate golurile fiind reusite in repriza secunda, atunci cind suporterii emilianilor se asteptau ca favoritii lor sa forteze mai mult. Oaspetii au punctat prin Fantini (’54), Maresca (’69) si Maggio (’80), trecind in sferturi cu scorul general de 5-0. Parma, echipa la care Zicu a jucat din minutul 56, cind antrenorul Carmignani l-a introdus in locul lui Grieco, ramine astfel doar cu grija campionatului, unde ocupa un loc retrogradabil.

Celelalte patru meciuri din mansa secunda a optimilor Cupei Italiei urma sa se dispute aseara, dupa urmatorul program: Lazio – Cagliari (in tur, 1-2), Udinese – Lecce (5-4), Sienna – AS Roma (2-1), Juventus – Atalanta (0-2).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS