7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFamilia De Rooy il ataca pe Kabirov

Familia De Rooy il ataca pe Kabirov

Runda a 12-a a Raliului Dakar s-a desfasurat miercuri, intre localitatile Kiffa (Mauritania) si Bamako (Mali), pe un traseu de 819 kilometri alcatuit din doua tronsoane de legatura de 25, respectiv 208 kilometri, plus o proba speciala de 586 de kilometri. In aceasta etapa s-a concurat doar la clasele auto si autocamioane, cursa motociclistilor fiind anulata in semn de omagiu pentru pilotul italian Fabrizio Meoni, care a decedat marti.

Etapa a 13-a, desfasurata ieri intre localitatile Bamako si Kayes, a avut un traseu de 668 de kilometri, care a fost alcatuit din doua tronsoane de legatura de 205, respectiv 93 de kilometri, plus o proba speciala de 370 de kilometri. Rezultatele acestei runde nu ne-au parvenit pina la inchiderea editiei.

De Villiers s-a impus la clasa auto

Sud-africanul Giniel De Villiers, care piloteaza o masina Nissan, a cistigat etapa a 12-a, fiind cronometrat cu timpul de sapte ore, 20 de minute si 58 de secunde. Pe locurile urmatoare s-au clasat doi piloti pe masini Mitsubishi, Stephane Peterhansel (la trei minute si o secunda) si Luc Alphand (la sase minute si 27 de secunde). In clasamentul general continua sa conduca Peterhansel, cu timpul total de 41 de ore, cinci minute si 13 secunde. Sud-africanul are un avans de 23 de minute si 16 secunde in fata lui Alphand si de o ora, 18 minute si 47 de secunde in fata germancei Jutta Kleinschmidt (Volkswagen).

Kabirov se mentine lider

Cursa „greilor“ a fost cistigata in etapa a 12-a de olandezul Gerard De Rooy (DAF), care a fost cronometrat cu timpul de noua ore, 35 de minute si 14 secunde. Pe urmatoarele patru pozitii s-au situat Kabirov (Kamaz; la 31 de minute si cinci secunde), J. De Rooy (DAF; la 54 de minute si 48 de secunde), Tchagin (Kamaz; la 58 de minute si 59 de secunde) si Bekx (DAH; la o ora si 34 de secunde).

In ciuda evolutiei din ce in ce mai bune a celor doi piloti ai familiei De Rooy, Jan (tatal) si Gerard (fiul), in clasamentul general continua sa conduca rusul Kabirov (Kamaz), cu timpul total de 55 de ore, 13 minute si doua secunde. Urmatoarele patru pozitii in ierarhia generala sint ocupate de Bekx (DAF; la doua ore, 56 de minute si 12 secunde), Vismara (Mercedes; la sase ore, 11 minute si 33 de secunde), Y. Sugawara (Hino; la sase oe, 13 minute si 12 secunde) si J. De Rooy (DAF; la opt ore, cinci minute si 37 de secunde).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS