Acasă Sport Morientes e „cormoran“

Morientes e „cormoran“

Britanicii vor plati sase milioane de lire sterline

Criza de atacanti din lotul lui Liverpool a fost solutionata prin transferul lui Fernando Morientes de la Real Madrid. Clubul englez va plati sase milioane de lire streline pentru gogheterul de anul trecut al Ligii Campionilor, care ar putea debuta chiar simbata la noua sa echipa, in derbiul cu Manchester United.

„Transferul lui Morientes este o chestiune de ore. Jucatorul isi doreste sa vina la Liverpool, iar tratativele cu Real sint pe cale de finalizare“, a dezvaluit managerul „cormoranilor“, Rafa Benitez, care l-a contactat pe atacantul spaniol cu o luna in urma. Morientes era nemultumit de statutul sau de „rezerva galactica“, iar Benitez era disperat sa-si completeze linia ofensiva, dupa ce in vara renuntase la Michael Owen si Emile Heskey, iar Djibrill Cisse va fi indisponibil pe termen lung. De asemenea, Milan Baros s-a confruntat cu accidentari repetate in acest sezon, iar in aceste conditii tehnicianul spaniol s-a bazat in atac pe tinerii Sinama-Pongolle si Mellor.

Marti seara, in prima mansa a semifinalelor Cupei Ligii Angliei, Liverpool a trecut de divizionara secunda Watford cu 1-0, prin golul marcat de capitanul Steven Gerrard (’56).

Va fi inlocuit de Portillo sau Soldado

Arrigo Sacchi si Emilio Butragueno s-au consultat deja pentru a acoperi plecarea lui Morientes, dar fara a cheltui bani pentru aducerea unui atacant, care oricum ar porni cu sansa a patra, dupa Raul, Ronaldo si Owen. Asadar, prima optiune a oficialilor madrileni ar fi aducerea golgheterului echipei secunde a clubului, Roberto Soldado, care a evoluat pina acum in liga a treia si a trecut pina acum pe la toate loturile nationale de juniori si tineret.

O alta varianta pentru completarea liniei ofensive ar fi Javier Garcia Portillo, jucator imprumutat de Real la Fiorentina pina in luna iunie a acestui an. In principiu, clubul italian ar fi dispus sa-l lase pe Portillo sa se intoarca pe „Santiago Bernabeu“, deoarece in ultimul timp a fost mai mult rezerva. „Incerc sa-mi fac treaba cit mai bine la Fiorentina, dar Real este echipa mea de suflet si mi-as dori sa revin acolo daca se vor intelege cele doua cluburi“, a spus tinarul atacant spaniol.

Exit mobile version