16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSiena si Livorno si-au schimbat antrenorii

Siena si Livorno si-au schimbat antrenorii

Echipele italiene Livorno si Siena si-au schimbat antrenorii ca urmare a rezultatelor slabe inregistrate in ultimul timp, care au culminat cu infringerile din ultima etapa de campionat. Franco Colomba a fost demis din functia de tehnician al lui Livorno dupa ce formatia sa a fost invinsa, duminica, la Torino, de Juventus, cu scorul de 4-2. In locul sau a fost numit fostul jucator al lui AC Milan Roberto Donadoni, care a mai antrenat pe Livorno in sezonul 2002/2003, cind aceasta grupare evolua in Serie B. Presedintele lui Livorno, Aldo Spinelli, a precizat ca este o alegere pur tehnica, dar care „ne face fericiti pe noi si cred ca si pe jucatori“. „Jocul lui Donadoni ne-a placut tot timpul. Pentru noi, el nu a plecat niciodata de la Livorno. Ii multumesc lui Colomba care este o persoana de bine si un bun antrenor“, a spus Spinelli.

Colomba a platit pentru relatiile sale proaste cu veteranii echipei, in primul rind cu capitanul Igor Protti. In campionat, Livorno ocupa locul 15 si se mindreste cu acel 2-2 reusit pe „San Siro“, in fata Milanului, dar in ultimele sase etape nu a obtinut decit trei puncte, apropiindu-se de zona retrogradarii.

Simoni: „Mi s-a facut o nedreptate“

Dupa etapa de duminica si Luigi Simoni, antrenorul formatiei Siena, a ramas somer. Simoni a fost demis dupa ce echipa sa a fost invinsa pe teren propriu de AC Parma, cu scorul de 1-0. „Ii multumim lui Simoni pentru ceea ce a facut pentru noi, dar nu mai puteam continua acest raport“, a precizat presedintele Paolo De Luca, acesta aducindu-l la echipa pe Luigi De Canio, care a semnat un contract valabil pe o perioada de un an si jumatate.

„Facind comparatie cu jocul echipei, rezultatele nu au fost pe masura. Recunosc ca Simoni este o persoana de bine, dar trebuia sa schimbam ceva, pentru ca sintem convinsi ca numai asa putem sa ne salvam. Pentru noi, De Canio este omul potrivit“, a mai spus De Luca, a carui echipa ocupa penultimul loc din Serie A. In schimb, Gigi Simoni a replicat: „Sint foarte mihnit. Nu ma asteptam la acest lucru. Mi s-a facut o nedreptate. Eram sigur ca aceasta formatie isi va reveni cu jucatorii pe care ii aveam la dispozitie si cu cei promisi.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS