5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMoartea vine pe doua roti

Moartea vine pe doua roti

Motociclistul italian Fabrizio Meoni, de 47 de ani, a decedat ieri in urma unui stop cardiac in timpul etapei a 11-a a Raliului Dakar. Meoni era dublu cistigator al competitiei la clasa moto, in 2001 si 2002 si anuntase ca aceasta avea sa fie ultima participare la competitia euro-africana. Tragicul accident al pilotului de la KTM a survenit dupa 184 de kilometri parcursi in cadrul etapei de ieri, intre Atar si Kiffa, pe teritoriul Mauritaniei. El a fost gasit de concurentul francez Fretigne, care a lansat o racheta de semnalizare catre elicopterele care survoleaza traseul. Interventia medicilor, produsa la 20 de minute dupa accident, a fost inutila. Timp de 45 de minute s-a incercat resuscitarea pilotului, apoi s-a constatat decesul acestuia.

„Il iubeam nespus, pentru ca facea parte din istoria acestui raliu. Era un tip plin de umor, iar disparita sa ne-a indurerat pe toti“, a spus Etienne Lavigne, directorul competitiei.

Fabrizio Meoni se afla pe locul secund in clasamentul general al motociclistilor, dupa francezul Cyril Despres. Meoni era originar din orasul toscan Castillon Fiorentino si a facut istorie pe doua roti in cadrul Raliului Dakar, unde a cistigat doua editii, dar si prin adjudecarea raliulilor Egiptului si Tunisiei. Fabrizio Meoni era casatorit si avea doi fii.

Alt motociclist a decedat luni

Moartea lui Meoni a survenit a doua zi dupa cea a unui alt motociclist, amatorul spaniol Jose Manuel Perez.

Motociclistul spaniol Jose Manuel Perez, de 41 de ani, care a suferit un accident saptamina trecuta, in timpul etapei a saptea a Raliului Dakar, desfasurata intre localitatile Zouerat si Tichit din Mauritania, a decedat luni dimineata, la un spital din Alicante.

„Jose Manuel Perez, care se afla la a patra participare la cursa Dakar, a cazut de pe motocicleta joi, inainte de CP 1 (primul punct de control, situat la al 261-lea kilometru al unei etape de 660 de kilometri – n.r.) in timpul etapei dintre Zouerat si Tichit. El a fost transportat la Zouerat, unde a fost operat“, a spus Etienne Lavigne, directorul comitetului de organizare a cursei.

Lavigne a precizat ca interventia chirurgicala s-a desfasurat in conditii dificile, deoarece ritmul cardiac al motociclistului era foarte scazut. „Echipa medicala nu putea insa sa astepte, mai ales pentru ca el nu era in starea necesara pentru a fi transferat. Perez a suferit un traumatism abdominal grav. I-au fost extirpate splina, ficatul si o parte dintr-un rinichi. Apoi a fost transportat cu un avion al armatei mauritaniene de la Zouerat la Nouakchott, iar de acolo la Dakar. Starea lui era stabila, deci se credea ca a scapat. A fost transferat apoi in Spania, unde a sosit in noaptea de duminica spre luni. A decedat pe 10 ianuarie, dupa sosirea la Alicante“, a explicat Etienne Lavigne.

Manuel Perez era casatorit si avea doi copii, in virsta de sase, respectiv unsprezece ani.

Prin decesul pilotilor Meoni si Perez, numarul concurentilor care au murit in cele 27 de editii ale competitiei este de 22.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS