6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlessandro Del Piero ar putea ajunge rezerva la Juve

Alessandro Del Piero ar putea ajunge rezerva la Juve

Fanii liderului din Serie A, Juventus, se afla intr-o postura delicata. Suporterii bianconerilor se bucura pentru ca echipa si-a recapatat golgheterul, atacantul francez David Trezeguet fiind apt de joc, dar sint tristi pentru ca revenirea acestuia pe gazon i-ar putea fi fatala simbolului gruparii torineze din ultimul deceniu, Alessandro del Piero. De la venirea lui Fabio Capello pe banca tehnica a lui Juve, decarul echipei si-a cam pierdut din stralucire si are sanse reale sa priveasca meciurile de pe banca. Tehnicianul Capello l-a tot schimbat in acest sezon, preferindu-l in atac, alaturi de Ibrahimovici, pe uruguayanul Zalayeta, iar revenirea lui Trezeguet ar complica si mai mult situatia lui Del Piero.

Fotbalistul francez a primit ieri acceptul medicului Gilles Walch, specialistul care l-a operat la clinica sa din Lyon, pe 19 octombrie anul trecut, de a reveni pe pe teren, lucru certificat si de Francia da Aldo Esposito, fizioterapeutul lui Juve, cel care l-a supervizat pe jucator in toata perioada de refacere. Dupa o pauza de trei luni cauzata de o accidentarea la umarul sting, care a impus o interventie chirurgicala, Trezeguet este din nou apt de a „da goluri“ si va fi folosit miine in confruntarea cu Atalanta, din Cupa Italiei, unde „Batrina Doamna“ porneste de la 0-2.

In schimb, Del Piero, cel care s-a confundat practic cu Juventus in ultimii zece ani, nemaireusind evolutiile care l-au facut celebru, risca sa fie marginalizat. Chiar daca a marcat noua goluri in acest sezon de campionat si in Liga Campionilor, ultimul duminica, in victoria cu Livorno, capitanul torinezilor nu a scapat de inlocuire, a doisprezecea din tur.

Situatia sa este considerata de presa italiana jenanta, dar jucatorul de 30 de ani afiseaza o mina calma, negind ca ar fi suparat din cauza acestui lucru. Del Piero a preferat sa vorbeasca despre lucrurile pozitive de la Juventus: „Sintem campioni de iarna, avem patru puncte fata de Milan, iar eu sint bucuros ca am reusit sa marchez duminica primul gol al meciului cu Livorno si ca am ajutat echipa. Era necesar sa reusim victoria dupa doua egaluri, chiar daca nu a fost usor. Pentru mine a fost un gol important care, printre altele, ma ajuta sa fac un pas inainte in clasamentul celor mai buni marcatori ai lui Juve din toate timpurile. In fata mea se afla doi monstri sacri ca Betega si Boniperti, dar nu ma sperii“.

Capello a anuntat insa ca Del Piero va fi rezerva cu Atalanta, meci in care va miza in avanposturi pe tandemul Trezeguet – Zalayeta si in care va trebui sa obtina neaparat calificarea. Pentru asta insa trebuie sa remedieze infringerea cu 2-0 din tur, „singurul adevarat pas fals facut in acest sezon“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS