10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTalciocul din Banie

Talciocul din Banie

Inaintea unui retur in care isi propune sa scape de retrogradare, Universitatea isi vinde singurii internationali pe care ii are. Moti si Plesan sint titulari de drept ai nationalei de tineret a Romaniei, ambii fiind si in anticamera primei reprezentative, unde Plesan a si debutat fulminant, impotriva Germaniei.

Nu conteaza ca echipa se afla pe ultimul loc in clasament, Dinel vinde jucatorii cel mai bine cotati. Si s-ar putea sa plece si Njock. Contracandidatele Stiintei in lupta pentru evitarea retrogradarii, Otelul si „Poli“ AEK, anunta intariri serioase pe plan financiar in intersezon, luptindu-se sa-si pastreze vedetele si sa-si acopere posturile deficitare, in timp ce Bania pierde doua piese de baza. Daca nu era bagat pe gitul baskanilor lui Galatasaray de firma Becali&Popescu, Plesan ajungea cu siguranta in Ghencea, iar Moti este cu un picior in Giulesti. Oare Dinamo nu are nevoie de vreun jucator? Poate ii propunem pe Bundea si pe Guso…

Un lucru este sigur: Dinel stie sa-si vinda marfa. L-a comparat pe Moti cu Chivu si imediat a „sarit la cap“ Rapidul. Giulestenii il vor pe „Floarea-soarelui“ si au propus un schimb cu Rada, care ne aduce aminte de celebrele „afaceri“ ale Baniei cu Bucurestiul, Weissenbacher contra Ungureanu, sau Geolgau pentru Ticleanu, desi Gheorghita si „Chiose“ erau jucatori ai Universitatii.

Rapidistii vin periodic la Craiova ca la tirg si isi aleg din gramada lui Dinel. In urma cu un an, dupa ce s-au remarcat in turneul selectionatei divizionare in Cipru, Rada si Stancu au fost doriti de Giovanni Becali si Dan Petrescu, iar Dinel a facut safteaua. Daca Stancu a capatat un rol de cvasititular, Rada a ajuns rezerva lui Cristi Ionescu, jucator care acum o jumatate de an juca la Electromagnetica. Pe Razvan Lucescu nu l-au induiosat cei 300.000 de dolari platiti de Copos pe Rada si l-a tinut rezerva si cind avea patru fundasi indisponibili, preferind sa improvizeze decit sa-l foloseasca pe oltean.

Cine a pierdut? Echipa Universitatii, care a ramas descoperita pe partea stinga a defensivei, pina in prezent. S-a incercat plombarea acelui post cu un jucator cumparat cu 50.000 de dolari, Jovanovic, dar sirbul nu a apucat sa joace vreun meci oficial pe „Ion Oblemenco“.

Ca de obicei, Badea tace chitic si inghite, nedorind sa-si supere seful, bucuros ca macar isi pastreaza locul caldut pe banca tehnica. In plus, daca nu retrogradeaza echipa la finalul campionatului, ar putea avea si pretentia ca este salvatorul Stiintei. Antrenorul a si gasit o explicatie pentru a-si acoperi patronul, care va incasa inca 200.000 de dolari in urma acestei afaceri: Moti joaca pe acelasi post cu Papura. Sa i-o spui lui Mutu, Badita, ca poate el te crede, dar si el numai atunci cind este… racit.

Intre timp, nu s-a rezolvat nici o achizitie, Schumacher sau alti jucatori doriti de Universitatea avind alte prioritati in aceasta perioada. Asta-vara, cind Ziyati taragana raspunsul la oferta Universitatii si se punea problema ca Rada sa revina in Banie, Badea avea un refren: „Cine refuza o data Craiova nu mai are ce cauta aici!“ Pe parcurs, „ultrasul“ Badita si-a pierdut din elan si acum trage de Rada, iar pe Schumacher il asteapta pina cind ex-rapidistul isi va epuiza celelalte variante de transfer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS