10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportParma a relansat lupta pentru titlu

Parma a relansat lupta pentru titlu

Nu a fost gogheterul Gilardino, ci Marchionni cel care a raspuns rugamintii antrenorului milanez Carlo Ancelotti de stopa pe Juventus si de a oferi „diavolului“ sansa de a se apropia de liderul din Serie A. Montero a gresit copilareste cu cinci minute inainte de final si Marchionni, introdus in repriza secunda, a neutralizat reusita lui Ibrahimovic. Capello l-a inlocuit pentru a 11-a oara in acest sezon pe Del Piero, iesit complet din forma, dar s-a lovit de un Frey in zi deosebita, portarul francez al gazdelor avind interventii senzationale.

Sevcenko a prezentat suporterilor de pe „Giuseppe Meazza“ cel mai important trofeu din cariera sa, „Balonul de Aur“, onorindu-si sarbatoarea cu un gol si doua pase decisive, Crespo reusind si el o tripla. Lecce nu a mai fost echipa spectaculoasa de pina acum, poate si din cauza incapatinarii boemului antrenor Zdenek Zeman, care l-a tinut pe banca pe golgheterul Bojinov. Tinarul bulgar a explodat in repriza secunda, cind a marcat un gol din lovitura libera si i-a pasat decisiv lui Casetti.

Derbiul Lazio – AS Roma a fost mai incrincenat decit se astepta, jucatorii celor doua echipe aratind mai putin fotbal si mai mult wrestling, doar indulgenta arbitrului Dondarini scutind caseta tehnica de citeva eliminari. A cistigat, oarecum surprinzator, Lazio, antrenorul Papadopulo beneficiind de un debut nesperat de bun pe banca bianco-celestilor.

2005 a debutat cu incidente

Ca de obicei, derbiul capitolin a iscat batai intre fanii celor doua echipe, chiar inaintea startului partidei consemnindu-se incaierari la tribuna a doua de pe „Olimpico“. La Livorno, un fan al echipei din sudul Italiei a intrat pe teren, fiind „placat“ chiar de portarul Interului, Toldo, apoi a fost „escortat“ in afara terenului de fratii Lucarelli, iar meciul a fost reluat dupa sapte minute. La Parma, dupa incheierea partidei, o mare parte a ultrasilor lui Juve, prezenti in numar de 8.000, au invadat terenul de joc si i-au „sifonat“ serios pe putinii suporteri parmegiani ramasi pe „Ennio Tardini“, folosind betele steagurilor. Nici jocul Reggina – Palermo nu a fost scutit de scandal, sustinatorii echipei gazda incercind sa patrunda in sectorul rezervat oaspetilor in momentul intrarii sicilienilor pe „Granillo“.

Politia italiana a intimpinat insa cele mai mari probleme la un meci din Serie C1, Napoli – Giulianova 3-0 (Corrent ’18, Inacio Pia ’70, Sosa ’87). Incurajati de promisiunile patronului de Laurentiis, care vrea sa-i achizitionaze pe Calaio si Schwoch, 45.000 de napoletani au venit pe „San Paolo“ pentru a-si purta echipa spre a cincea victorie consecutiva pe teren propriu, care-i apropie pe partenopei de liderul Rimini. Spre deosebire de restul stadioanelor Italiei, unde s-a tinut un singur minut de reculegere pentru victimele cutremurului din Asia, suporterii napoletani au pastrat linistea timp de zece minute. Ultrasii albastri s-au revansat insa in afara arenei, unde confruntarile cu carabinierii au dus la sapte raniti grav din tabara fortelor de ordine si un fan napoletan internat in spital.

Rezultatele rundei a 17-a

Iata rezultatele complete inregistrate in runda a 17-a: Parma – Juventus 1-1 (Marchionni ’86 / Ibrahimovic ’64), AC Milan – Lecce 5-2 (Crespo ’23, ’36, ’57, Sevcenko ’50, Tomasson ’89 / Bojinov ’75, Casetti ’83), Atalanta – Fiorentina 1-0 (Budan ’81), Brescia – Bologna 1-1 (Di Biagio ’67-p / Tare ’18), Cagliari – Messina 2-1 (Esposito ’48, Gobbi ’53 / Zampagna ’21), Chievo – Siena 1-3 (Semioli ’74 / Taddei ’44, Flo ’54, ’67), Livorno – Inter Milano 0-2 (Materazzi ’62, Vieri ’74-p), Reggina – Palermo 1-0 (Nakamura ‘6), Sampdoria – Udinese 2-0 (Flachi ’67, Castellini ’75), Lazio – AS Roma 3-1 (Di Canio ’30, Cesar ’74, Rocchi ’85 / Cassano ’69). In clasament conduce Juventus (40p), urmata de AC Milan (38p), Udinese (31p), Inter (27p) si Sampdoria (27p).

Miine va avea loc etapa 18-a, care programeaza meciurile: AS Roma – Atalanta, Bologna – Chievo, Fiorentina – Lazio, Inter Milano – Sampdoria, Juventus – Livorno, Lecce – Reggina, Messina – Brescia, Siena – Parma, Udinese – Cagliari, Palermo – AC Milan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS