10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTchagin este imbatabil

Tchagin este imbatabil

Runda a cincea a Raliului Dakar s-a desfasurat marti, intre localitatile marocane Agadir si Smara. Traseul a avut o lungime de 654 de kilometri, fiind alcatuit din doua tronsoane de legatura de 240 si, respectiv, 33 de kilometri, plus o proba speciala de 381 de kilometri. Dupa desfasurarea acestei curse s-au schimbat liderii in clasamentele generale ale claselor moto si auto, doar in ierarhia „greilor“ nefiind nimic de semnalat, rusul Vladimir Tchagin (Kamaz; foto) parind ca nu are adversari pe masura.

Etapa a 6-a a acestei competitii s-a desfasurat ieri, intre Smara (Maroc) si Zouerat (Mauritania), pe un traseu de 622 de kilometri (doua legaturi de 121 si, respectiv, noua kilometri, plus o proba speciala de 492 de kilometri), insa rezultatele nu ne-au parvenit pina la inchiderea editiei.

Colin McRae a trecut

in frunte

In etapa de marti s-a impus, la clasa auto, britanicul Colin McRae. Fostul campion mondial de raliuri, care concureaza pe o masina Nissan, a parcurs cei 381 de kilometri ai probei speciale in trei ore, 37 de minute si 14 secunde. El a fost urmat, in ordine, de urmatorii piloti: De Villiers (Nissan; la sase minute si 15 secunde), Kleinschmidt (Volkswagen; la sapte minute si 18 secunde), Al Attiyah (BMW; la sapte minute si 20 de secunde), Alphand (Mitsubishi; la opt minute si 15 secunde), Shinozuka (Nissan; la opt minute si 55 de secunde), Saby (Volkswagen; la noua minute si 44 de secunde), Kankkunen (Volkswagen; la zece minute si 25 de secunde), Gordon (Volkswagen; la 12 minute si 47 de secunde) si Sousa (Nissan; la 13 minute si 50 de secunde).

Colin McRae conduce in clasamentul general, cu un avans de cinci minute si 28 de secunde fata de Giniel De Villiers, locul trei fiind ocupat de un alt pilot francez, Luc Alphand, la sase minute si o secunda.

Coma este noul lideral clasei moto

La clasa moto, victoria a revenit australianului Andy Caldecott (KTM), care a fost cronometrat cu timpul de patru ore si noua secunde. Urmatoarele noua pozitii in aceasta ierarhie au fost ocupate de Coma (KTM; la trei secunde), Despres (KTM; la doua minute si 30 de secunde), Cox (KTM; la cinci minute si 59 de secunde), Esteve Pujol (KTM; la sase minute si 40 de secunde), Meoni (KTM; la sapte minute si 44 de secunde), Fretigne (Yamaha; la zece minute si 30 de secunde), Blais (KTM; la 13 minute si 35 de secunde), De Gavardo (KTM; la 14 minute si 30 de secunde) si de Dabrowski (KTM; la 15 minute si cinci secunde).

Cei doi reprezentanti ai tarii noastre in aceasta competitie au avut evolutii modeste in runda a cincea. Romanul Romeo Dunca (KTM) s-a clasat pe locul 129, cu timpul de cinci ore, 59 de minute si 57 de secunde, in timp ce coechipierul sau, francezul Etienne Vulliet, a fost al 121-lea, cu timpul de cinci ore, 55 de minute si 47 de secunde. Lider al clasamentului general este Marc Coma, urmat la 42 de secunde de Caldecott si la doua minute si 45 de secunde de Despres.

Esticii domina cursa „greilor“

In competitia „greilor“, etapa a cincea a fost cistigata de rusul Vladimir Tchagin, care piloteaza un autocamion Kamaz, el fiind cronometrat cu timpul de patru ore si 34 de minute. Pe urmatoarele noua locuri s-au clasat De Azevedo (Tatra; la un minut si 16 secunde), Loprais (Tatra; la patru minute si 26 de secunde), Kabirov (Kamaz; la cinci minute si opt secunde), G. De Rooy (DAF; la noua minute si 13 secunde), Bekx (DAF; la noua minute si 15 secunde), Mardeev (Kamaz; la zece minute), Stacey (MAN; la 23 de minute si 22 de secunde), Vismara (Mercedes; la 35 de minute si cinci secunde) si Tibau (DAF; la 36 de minute si 48 de secunde).

Liderul clasamentului general al competitiei autocamioanelor este Vladimir Tchagin, care este urmat de Kabirov (la sase minute si 18 secunde) si de De Azevedo (la sapte minute si 34 de secunde).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS